ok
2018 előző hónap június következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

2017.09.01. - Hírek

Megjelent az SPD::ONE (Budai Krisztián)

Könnyű, kompakt digitális percussion pad, amely dobverővel, kézzel vagy lábbal is megszólaltatható.

 

 

Talán már feltűnt az olvasóinknak, a Roland hírdetése: megjelent az új SDP pad (és ráadásul egyszerre 4!!). Mi is az az SPD? A Sampling Pad rövidítése. Mit tud? Már létező, vagy saját magunk által rögzített hangmintákat tudunk a segítségével használni játék közben, és ezeket variálhatjuk, váltogathatjuk.


Nézzük a SPD::ONE sztoriját.

Hamamatsu, Japán, 2017 május 26 — A Roland bemutatja az SPD::ONE sorozatot, a kompakt elektronikus percussion padok új termékcsoportját, amely dobverővel, kézzel vagy lábbal is megszólaltatható. Beépített hangszíneivel, egyszerű működtetésével, importálható felhasználói hangmintáival és további lehetőségeivel az SPD::ONE sorozat minden zenész számára változatosabbá teszi az előadást és segít kibontakoztatni a zenei kreativitást a Roland vezető digitális percussion technológiáján keresztül.


A Roland legnépszerűbb dobjait és ütőhangszereit rengeteg zenész használja a világ minden pontján. A V-Drums, SPD-SX Sampling Pad és OCTAPAD SPD-30 rendszeresen hallhatóak a koncertszínpadokon a világ legkiválóbb előadóinak keze alatt. A strapabíró, mérsékelt árfekvésű és praktikus SPD::ONE sorozattal a Roland ütőhangszerek világa most minden zenész számára elérhetővé válik, legyen szó dobosokról, ütőhangszeresekről, gitárosokról, énekesekről stb.


Az SPD::ONE sorozat mind a négy modellje működtethető elemről vagy hálózati adapterrel egyaránt, funkciók tekintetében viszont különböző zenei igényeket szolgálnak ki. A közös tulajdonságok között említhető a sokoldalúság és rendkívül érzékeny ütőfelületek, melyeket dobverővel, kézzel vagy lábbal is meg lehet szólaltatni. A potméter alapú, jól áttekinthető kezelőfelületnek köszönhetően mind a négy modell esetében nagyon gyorsan el lehet érni a hangszíneket, hangerő szabályzót és más paramétereket, miközben a hangszerek oldalán található vezérlőkkel gyorsan be lehet állítani az ütőfelület érzékenységét. Mind a négy modell külön Main és Headphones kimenetekkel rendelkezik.


Az SPD::ONE ELECTRO különböző elektronikus percussion hangszíneket tárol, beleértve a Roland legendás TR dobgépeitől átvett pergőt és tapsokat. Az SPD::ONE PERCUSSION esetében az akusztikus ütőhangszerek dominálnak, a shakertől és tamburintól a gong és timpani hangszínekig. Az SPD::ONE KICK hangszíneket a lábbal történő megszólaltatáshoz optimalizálták, lábdob, stomp box, percussion és más hangszíneket felsorakoztatva. A négy modell mindegyike rendelkezik beépített effektekkel és akár öt másodperc hosszúságú saját WAV hangminták importálását is támogatja USB-n keresztül.


Beépített hangszínek helyett, az SPD::ONE WAV PAD 4 GB-os belső memóriájába saját WAV fájlokat tölthetünk be USB-n keresztül. A 12 memória hely összesen 360 perc sztereó audiót képes tárolni, így az SPD::ONE WAV PAD-ba gyakorlatilag minden betölthető a one-shot hangmintáktól a loop frázisokon át a teljes hosszúságú kíséret sávokig. Egy különleges és hasznos tulajdonság, hogy a hangszer „taktjel” sávok betöltését is támogatja a zenei kísérethez és ezeket függetlenül küldi ki a fejhallgató kimenetre a monitorozáshoz.

hu.rolandeasteurope.com/products/spd_one_wav_pad/

hu.rolandeasteurope.com/products/spd_one_kick/

hu.rolandeasteurope.com/products/spd_one_electro/

hu.rolandeasteurope.com/products/spd_one_percussion/


Minden SPD::ONE modell használható asztalon és padlón. illetve dob vagy mikrofon állványra szerelve a tartozék rögzítő adapterrel. Az USB-MIDI szintén támogatott, ezáltal az SPD::ONE képes MIDI adatokat fogadni vagy MIDI adatok kiküldésével megszólaltatni hangszíneket egy zenei szoftveren.


Az SPD::ONE sorozattal kapcsolatos további részletekért, látogasd meg a http://hu.rolandeasteurope.com/ oldalt.