Dob + Mozgás = STOMP

A STOMP a dobok, a mozgás és a vizuális komédia egyedülálló kombinációja. A társulatot 1991-ben Luke Cresswell és Steve McNicholas alapította Nagy Britanniában. Műsoruk 1994-ben elnyerte "a legjobb koreográfia a West End Show-k között" címet. A kibővült társulat még ez év februárjában az Obie és a Drama Desk díjat is elvitte a "Legjobb Egyedi Színházi Élmény" kategóriában.

Azóta több STOMP-társulat is létrejött, s turnéznak ma is az egész világon. Produkcióik és az ezekből forgatott filmek mindenhol osztatlan sikert arattak. Március elején mi is szem- és fültanúi lehetünk a hihetetlen színházi- és ritmusélménynek. A STOMP március 3. és 8. között nyolc ízben adja elő produkcióját, a Kongresszusi Központban. Ne hagyjátok ki!

Stomp

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ
Dátum, időpontok:
2004. március 3. 20:00
2004. március 4. 20:00
2004. március 5. 20:00
2004. március 6. 16:30
2004. március 6. 20:00
2004. március 7. 16:30
2004. március 7. 20:00
2004. március 8. 20:00

A STOMP a dobok, a mozgás és a vizuális komédia egyedülálló kombinációja. 1991 nyarán Brightonban, Nagy Britanniában Luke Cresswell és Steve McNicholas alapította.

A STOMP előpremierje a Londoni Bloomsbury Theatre-ben volt, a premier pedig az Edingurgh-béli Assembly Roomsban, ahol a produkció elnyerte a Daily Express "legjobb szélsőség" díját.

1991 és 1994 között a STOMP eredeti felállásában teltházak előtt játszott világszerte: Hong Kongtól Barcelonáig, Dublintól Sydney-ig. A turné csúcspontja a teltházas idény volt a londoni Sadler’s Wells színházban ’94 januárjában, ahol a STOMP elnyerte -a legjobb koreográfia a West End Show-k között- címet.

A STOMP 30 tagot számláló kibővített változata, egy brightoni fesztiválra alakult, és azután csak Melbourne-ben, az athéni Akropoliszon és a londoni Royal Festival Hall-ban lépett színpadra. Ez a produkció megtörte Frank Sinatra 1972-ben felállított jegyeladási rekordját.

A STOMP a New York-i Orpheum színház beli karrierjét ’94 februárjában kezdte el. Elnyerte az Obie és a Drama Desk díjat a "Legjobb Egyedi Színházi Élmény" kategóriában. ’94 nyarán az első amerikai társulat az Orpheumban lépett föl, míg az eredeti felállás észak-amerikai – japán turnéra indult.

’95 nyarán még két amerikai társulat jött létre, melyek Chilében, Brazíliában és Koreában is felléptek. Időközben – 1997-ben, Nagy Britanniában – létrejött az ötödik STOMP társulat, mely azóta is folyamatosan járja a világot. Ez a társulat járt először Skandináviában és Dél- Amerikában, de visszatérő vendég Németországban, Hollandiában és Franciaországban is. 2000 májusában egy újabb STOMP társulat alakult San Franciscóban, mely két és fél évig működött.

A STOMP nagyon sok reklámfilmben is szerepelt, így a Coca Cola "Icce Pick" spotjában és a Toyota amerikai és japán reklámjaiban is.

"BROOMS" című 15 perces filmjüket Oscar-díjra jelölték.

A STOMP különleges attrakcióval lépett fel az 1996-os Oscar-díj átadáson: az öt társulat 20 művésze a klasszikus filmek szinkronizálását és színpadi akciókat is tartalmazó, eredeti darabot adott elő.

1997 nyarán Steve és Luke az HBO számára létrehozott és megrendezett egy 45 perces TV műsort, a "STOMP OUT LOUD"-ot. A premier az Egyesült Államokban volt ’97 decemberében, a produkciót négy kategóriában jelölték az Emmy-díjra: rendezésért, zenei keverésért, vágásért és művészi rendezésért.

A STOMP Clinton elnök millenniumi ünnepségén adott műsort a Lincoln Memorial lépcsőin Clinton elnök milleneumi ünnepségén. 2000-ben a Sesame Street "Let’s Make Music" című – különkiadásában együttműködtek a muppetekkel, a műsort a TV-ben és videón egész Észak-Amerika láthatta.

Luke és Steve 2000-ben a brazil karneválon kezdte forgatni, és 2002 nyarán fejezte be Imax mozijukat PULSE: Stomp Odüsszeia címmel. A PULSE-nak átütő sikere volt New Yorkban 2002 őszén, és Párizsban a La Geode Nemzetközi Fesztiválon két fődíjat is megnyert.

A STOMP 2002 szeptemberében jutott el a londoni West End-re, ahol fellépett a Vaudevill színházban, majd még ugyanebben az évben a Royal Variety Show-ban is.
A New York-i produkció 2003-ban kezdi meg tizedik évadját, megtörve a Little Shop of Horrors című produkcióval (Rémségek kicsiny boltja) a ház eddigi rekordját.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak