Funky-DVD Chambers módra

Az In The Pocket című DVD annak a Dennis Chambersnek az anyaga, akit napjaink egyik legfunkisabb és energikusabb dobosának tartanak. Játékát olyan zenészek lemezein hallhatjuk, mint Mike, The Brecker Brothers, Bill Evans, Gary Thomas, vagy a Special EFX. Chambers 1987 óta most először állt össze előző zenekari tagjaival. A névsor: John Scofield, Gary Garinger és Jim Beard.

Dennis egyedi stílusában a funky találkozik a jazzel. Ez a fúzió a So You Say, Cissy Strut és a Blue Matter című dalokban mutatkozik meg leginkább. A dobos elképesztő muzikalitása és technikai tudása pedig a Pick Hits és a Loud Jazz című kompozíciókban válik egyértelművé.

Ráadásként Dennis és Gary mutat dob-basszus groove-okat három dalból, melyek megváltoztatták a soul, funky és fusion dobolás irányát: Cold Sweat, Cissy Strut, és Chameleon.

A DVD ezen felül még megtalálható egy interjú, melyben Dennis kifejti és bemutatja, mit jelent "in the pocket" felfogásban játszani. Ehhez két klasszikus P-Funk dal groove-ját használja fel: Flashlight és One Nation Under One Groove. (Dennis Chambers: In The Pocket DVD 120p, angol $29.99)

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak