G3 – Budapest

A legendás G3 turné június 13-án megint beindul. Ezúttal a rockvilág három gitárfenoménje, Joe Satriani, Steve Vai és Robert Fripp mellé Tony Levin basszusgitáros, Adrian Belewvel gitáros énekes és a dobos Pat Mastelottoval érkezik. A G3 július 11-én érkezik hazánkba, egészen pontosan a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadára.

G3 európai Turné
JOE SATRIANI, STEVE VAI AND ROBERT FRIPP
EGYESÍTI ERŐIT 2004 JÚLIUSÁBAN

2004. június 13-án kezdődik a legendás G3 turné, amelyen a rock világ 3 legbefolyásosabb gitárosa szerepel: JOE SATRIANI, STEVE VAI és ROBERT FRIPP. 1996 óta, mikor JOE SATRIANI megkérte gitáros társát, jó barátját, a gitárhős, STEVE VAIT, hogy csatlakozzon hozzá az első G3 turnéra Eric Johnsonnal együtt. Akkor hat G3 turnét hoztak össze, melyek fényét olyan rock gitárosok emelték, mint Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Kenny Wayne Shepherd, Michael Schenker, Steve Vai és JOE SATRIANI.

Az 1996-os G3 turné megalapozta a jövőbeli G3 turnék folytatását és egy élő videofelvételhez és CD-hez vezetett, melyen minden gitáros megcsillogtathatta tehetségét, mielőtt a 3 sztár összejött volna a Supergroup Jamre. Világszerte további hírességek léptek színpadra és a G3-at történelmi szintűvé emelték. Brian May csatlakozott Joehoz és Stevehez Londonban, 1997-ben, Billy Gibbons csatlakozott Joehoz, Stevehez és John Petruccihoz Houstonban, 2001 júliusában, Niel Schon játszott minden G3 Jamen és minden G3 turnén az Egyesült Államokban. 2003 Novemberében Joe, Steve és Yngwie Malmsteen 30 teltházas bulin játszottak az Egyesült Államokban és Kanadában. A turné nagy sikert aratott és most már DVD-n is megvásárolható a G3 "Live in Denver" címmel és a CD, G3 "Rocking In The World" címmel.

JOE SATRIANI 11 albumot jelentetett meg, melyből világszerte több mint 7 millió példányt adtak el; új lemezét, a "Is THERE LOVE in SPACE"-t Európában fogja bemutatni. Mielőtt első lemeze 1987-ben megjelent volna, Joe gitártanár volt San Franciscoban. Második lemeze a "Surfing with Alien" minden idők eladását megtörte az instrumentális gitáralbumok piacán. Joe 6 hónapos turnéra indult Mick Jaggerrel. A Deep Purple turnékkal a 90-es évek elején, és további szólókoncertjeivel a világ összes pontjára eljutott.

A Grammy-díjas gitárvirtuóz Steve Vai, igazi lélegzetelállító tehetsége elismert a rock világban. Kezdve talajrengető "Passion and Warefare" című albumával évek óta arra használja a zenét, hogy mikroszkópként belelásson az emberi lelkekbe, egyenlő hangsúlyt fektetve a sötét és a világos oldalakra. Míg Frank Zappával és David Lee Rothtal volt, Vainak mindene megvolt, hogy felejthetetlen hatást gyakoroljon az emberekre. 7 szólólemezének mindegyike különleges, változatos. 1993-ban Steve elnyerte a Grammy díjat a Sofa című daláért Zappa Univerzális Rock csapatából. Későbbi albuma az "Alive in An Ultra World", mely 17 országban lett feljátszva. Steve jelenlegi kiadványai a Live at the Astoria DVD és az új G3 album és DVD.

Robert Fripp több mint 40 éve a turnébuszok, mikrobuszok közül került ki, mint profi gitáros. 11 évesen legyőzve balkezességéből és botfülűségéből fakadó hátrányait megtanult gitározni. Fripp egy sajátos gitár stílust alakított ki – olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Blondie, The Orb, Talking Heads, The Damned, Robert Wyatt, Daryl Hall, The Future Sound of London, The Roches, Andy Summers, David Bowie, Brian Eno, The Stranglers, David Sylvian, Kenny Wayne Sheppard és Peter Gabriel. Brian Erno és a "Heroes" David Bowie közreműködésével megjelent "No Pussyfooting" albuma. Frippet legtöbben azonban a King Crimson rock együttes megalapítójánként ismerik. 1969-es debütálásuk, az "In The Court of The Crimson King" mély benyomást tett a zenei életre és befolyással volt többek között a Yesre és a Genesisre. Albumaik, mint a "Larks", "Tounges In Aspic" (1973), "Discipline" (1981) és a "The Power To Beleive" (2003), melyek bebizonyítják, hogy 35 éves karrierje során a King Crimson mindig meg tudott újulni.

Fripp, aki még mindig aktív, részt vesz az általa 1985-ben létrehozott Guitar Craft szemináriumain, mint szólista is rengeteget dolgozott; 10 szólólemeze jelent meg.
2004-ben Fripp idejét az újabb G3 európai turnéja tölti ki, melyen Joe Satrianival és Setve Vaival lép fel, Tony Levin basszusgitárossal, Adrian Belewvel gitáros énekessel és a dobos Pat Mastelottoval kiegészülve.

Budapesten 2004. július 11-én lép fel a fergeteges trió a Petőfi Csarnok szabadtéri Színpadán.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak