Egzotikus Ritmusfesztivál

A ritmus egészen különleges arcaival ismerkedhetnek meg azok, akik július 17-én ellátogatnak a Petőfi Csarnokban, ahol második ízben kerül megrendezésre a DOB-BAN A SZÍV Egzotikus Ritmusfesztivál. A rendezvényen az ősi japán- és sámándobolástól a spanyol flamencon és az afrikai törzsi ritmusokon át egészen a modern indusztriális zenéig juthatunk el a ritmusok segítségével. A végén pedig együtt dob-ban a szív. Az élmény egyedülálló és kihagyhatatlan.

D O B – B A N A S ZÍ V 2. E g z o t i k u s r i t m u s f e s z t i v á l

JÚLIUS 17. szombat, 18.30-tól 23.00-ig
PETŐFI CSARNOK
Házigazda: A KIYO-KITO Taiko japándob-csoport
További fellépők:
– FLAMENCO spanyol zene és tánc: Lippai Andrea és a LATIDOS Együttes
– Laár András: TŰZFORRÁS
– ART KALAHARI: világzene
– TECHNO INDUSTRIAL: drums
– TURUNGA: didgeridoo-kör
– Sámán- és afrikai dobosok: KÖZÖS IMPRO
2004. július 17-én szombaton este a Pecsában újra a ritmusé a főszerep. A KIYO-KITO Taiko tavalyi nagysikerű koncertje után újabb meglepetések elé nézünk. A fesztiválon fellépőként természetesen más együttesek is szerepelnek. A koncertet stílszerűen a házigazda japándobos csapat nyitja, majd a TURUNGA Didgeridoo-kör és a sámándobosok közös transz-zenéje követi. Laár András TŰZFORRÁS Együttese ez alkalommal újra színpadra lép, régi és új számokat játszva taiko- és táltos-dobosokkal is közösen. Lippai Andrea flamenco táncművész és a LATIDOS Együttes a spanyol virtus tüzes ritmusait eleveníti fel sodrós produkciójában. Ezután a KIYO-KITO Taiko japándob-együttes elementáris erejű főműsora következik, amelyben egy-egy számban egyszerre 17 dobos is szerepel. Az ART KALAHARI Együttes világzenéje az est szellemének megfelelően szintén a dobokra épül más ritmushangszerekkel is kiegészülve. A TECHNO INDUSTRIAL Drums egy új hangzással mutatkozik be, az est
meglepetéseként először fedve fel igazi valóját. A műsor ünnepi, közös lezárását a taikodobosok vezetik fel, majd egyedülálló módon együtt hallhatók és láthatók a fesztivál együtteseinek legjobb dobosai, egyetlen számban összefogva a japán, az ír, a sámáni és az afrikai ritmusvilág egybecsengő elemeit.
Helyszín:
PETŐFI CSARNOK, Bp. XIV. Zichy M. út 14.
363-37-30, www.petoficsarnok.hu
Az est szervezője:
A SZINTÉZIS Szabadegyetem
www.szintezis.info.hu
"Ha többen dobban, együtt jobban DOB-ban… " -várunk Téged,
ismerőseid és barátaid! Jegyek egységesen 2.850 Ft-os áron a
Pecsában és az ismert jegyirodákban kaphatók.
Baráti üdvözlettel:
Paulinyi Tamás
szakmai igazgató
————————————-
SZINTÉZIS SZABADEGYETEM
http://www.szintezis.info.hu
http://www.parapszichologia.hu
http://www.paralabor.hu
e-mail: szintezis@szintezis.info.hu
tel./fax: (06-1) 220-5738
———————————–
 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak