RitmusDepo minifesztivál a Szigeten

Kirobbanó örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a RitmusDepo idén először, a Pesti Est jóvoltából saját programmal jelentkezik a Szigeten. A minden nap délelőtt 11-től délután 2-ig tartó sávban egy fajta mini ritmusfesztivált rittyentünk nektek a Pesti Est Színpad előtt.

A programot minden nap a Ritmo 2003 Batucada Band nyitja bemutatójával és kurzusával. Ezt az egyéb fesztiválokról már ismert Big Stick Gyorsasági verseny követi, ahol értékes RD-ajándékok ütik a leggyorsabb markokat.

A minifesztet a Ritmus Vs Zene című program zárja, ahol minden nap más-más különleges formáció bizonyítja be, hogy a ritmus csöppet sem játszik másodlagos szerepet a zenében, sőt.

Aki pedig az akusztikus élmények után vizuálisra is vágyik, annak a RitmusDepo Sátorban megtekinthető fotókiállításunkat ajánljuk. Érdemes tehát korán kezdeni a Szigetet. További információk itt és ott.

RitmusDepo minifesztivál a Szigeten
Pesti Est Színpad
 
11.00 – 12.30
12.30 -13.00
13.00 – 14.00
4.
SZERDA
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Dj Mangó (Jávor Márk)-
Hárságyi Péter
5.
CSÜTÖRÖTÖK
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Mogyoró Kornél-
Mogyoró Győző-
Váczi Dániel
6.
PÉNTEK
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Födő Sándor – Herr Atilla
7.
SZOMBAT
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Gálfi Atilla –
Eged Márton – Redő Dániel
8.
VASÁRNAP
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Dés András-
Lukács Miklós
9.
HÉTFŐ
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Kaszás Péter-
Papesch Péter
10.
KEDD
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Borlai Gergő-
Lukács Péter
BATUCADARÓL
A Ritmo 2003 Batucada Band egy eredetileg negyvenfős, brazil-hangszeres formáció, mely a batucada műfajának egyetlen honi képviselője. A csapat mestere Fernando Paiva brazil zenész volt, akinek nyári kurzusain sajátították el a tagok a batucada hangszereinek használatát. A csökkentett létszámú csapat, Balogh György vezetésével most továbbadja ezt a tudást a szigetlakóknak, akik maguk is kipróbálhatják a különleges brazil hangszereket, de kedvükre bulizhatnak is a Ritmo 2003 Batucada Band karneválhangulatú muzsikájára.
RITMUSDEPO-GYORSASÁGI DOBVERSENY
Keressük a Sziget leggyorsabb kezű verő-legényét. Egy perc, két dobverő és egy bőr, amit most rendesen leápolhatsz. Ha elég gyors vagy, és betartod a szabályokat, ajándékok üthetik azt a gyors markodat. Na szedd a kezed!
MAGUNKRÓL
A RitmusDepo.hu a magyar dobosok és ütősök honlapja, vagyis mindennel foglalkozik, ami a ritmus témaköréhez tartozik: dobos-ütős hírek, koncertek, hangszerpiac, és persze az elmaradhatatlan fórum, ahol a tempófelelősök szakmai vagy éppen szakmaiatlan dolgokról vitatkozhatnak. A három évvel ezelőtt induló oldal idén jutott el oda, hogy a Sziget Fesztivál keretein belül és a Pesti Est támogatásával megszervezhette első mini ritmusfesztiválját. A délelőtt 11-től délután 2-ig tartó sávba igyekeztünk a lehető legszínvonalasabb programot szervezni. A napot egy héten át a Ritmo 2003 Batucada Band nyitja fergeteges brazil hangulatú bulijával és kurzusával, ahol az érdeklődő nem csak a lábába, de a kezébe is veheti a ritmust. Azok, akik gyorsaságukat akarják kipróbálni, fél egytől a Big Stick gyorsasági dobversenyen izzíthatják a számlálót, értékes nyereményekért cserébe. A ritmusblokkot pedig különleges formációk koncertjei zárják minden nap, ahol a tempófelelősök más-más hangszer zenészeit invitálják meg. Az ütőhangszerek mellé tehát érkezik gitár, szaxofon, basszus, cimbalom és lemezjátszó is. A ritmusarcok között ott lesz többek között Borlai Gergő, Kaszás Péter és Dés András, zenésztársak pedig Váczi Dániel szaxofonos, Dj Mango szkreccsmester, Lukács Miklós cimbalomvirtuóz, és még sokan mások lesznek.
close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak