RitmusDepo minifesztivál a Szigeten

Kirobbanó örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a RitmusDepo idén először, a Pesti Est jóvoltából saját programmal jelentkezik a Szigeten. A minden nap délelőtt 11-től délután 2-ig tartó sávban egy fajta mini ritmusfesztivált rittyentünk nektek a Pesti Est Színpad előtt.

A programot minden nap a Ritmo 2003 Batucada Band nyitja bemutatójával és kurzusával. Ezt az egyéb fesztiválokról már ismert Big Stick Gyorsasági verseny követi, ahol értékes RD-ajándékok ütik a leggyorsabb markokat.

A minifesztet a Ritmus Vs Zene című program zárja, ahol minden nap más-más különleges formáció bizonyítja be, hogy a ritmus csöppet sem játszik másodlagos szerepet a zenében, sőt.

Aki pedig az akusztikus élmények után vizuálisra is vágyik, annak a RitmusDepo Sátorban megtekinthető fotókiállításunkat ajánljuk. Érdemes tehát korán kezdeni a Szigetet. További információk itt és ott.

RitmusDepo minifesztivál a Szigeten
Pesti Est Színpad
 
11.00 – 12.30
12.30 -13.00
13.00 – 14.00
4.
SZERDA
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Dj Mangó (Jávor Márk)-
Hárságyi Péter
5.
CSÜTÖRÖTÖK
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Mogyoró Kornél-
Mogyoró Győző-
Váczi Dániel
6.
PÉNTEK
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Födő Sándor – Herr Atilla
7.
SZOMBAT
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Gálfi Atilla –
Eged Márton – Redő Dániel
8.
VASÁRNAP
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Dés András-
Lukács Miklós
9.
HÉTFŐ
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Kaszás Péter-
Papesch Péter
10.
KEDD
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Borlai Gergő-
Lukács Péter
BATUCADARÓL
A Ritmo 2003 Batucada Band egy eredetileg negyvenfős, brazil-hangszeres formáció, mely a batucada műfajának egyetlen honi képviselője. A csapat mestere Fernando Paiva brazil zenész volt, akinek nyári kurzusain sajátították el a tagok a batucada hangszereinek használatát. A csökkentett létszámú csapat, Balogh György vezetésével most továbbadja ezt a tudást a szigetlakóknak, akik maguk is kipróbálhatják a különleges brazil hangszereket, de kedvükre bulizhatnak is a Ritmo 2003 Batucada Band karneválhangulatú muzsikájára.
RITMUSDEPO-GYORSASÁGI DOBVERSENY
Keressük a Sziget leggyorsabb kezű verő-legényét. Egy perc, két dobverő és egy bőr, amit most rendesen leápolhatsz. Ha elég gyors vagy, és betartod a szabályokat, ajándékok üthetik azt a gyors markodat. Na szedd a kezed!
MAGUNKRÓL
A RitmusDepo.hu a magyar dobosok és ütősök honlapja, vagyis mindennel foglalkozik, ami a ritmus témaköréhez tartozik: dobos-ütős hírek, koncertek, hangszerpiac, és persze az elmaradhatatlan fórum, ahol a tempófelelősök szakmai vagy éppen szakmaiatlan dolgokról vitatkozhatnak. A három évvel ezelőtt induló oldal idén jutott el oda, hogy a Sziget Fesztivál keretein belül és a Pesti Est támogatásával megszervezhette első mini ritmusfesztiválját. A délelőtt 11-től délután 2-ig tartó sávba igyekeztünk a lehető legszínvonalasabb programot szervezni. A napot egy héten át a Ritmo 2003 Batucada Band nyitja fergeteges brazil hangulatú bulijával és kurzusával, ahol az érdeklődő nem csak a lábába, de a kezébe is veheti a ritmust. Azok, akik gyorsaságukat akarják kipróbálni, fél egytől a Big Stick gyorsasági dobversenyen izzíthatják a számlálót, értékes nyereményekért cserébe. A ritmusblokkot pedig különleges formációk koncertjei zárják minden nap, ahol a tempófelelősök más-más hangszer zenészeit invitálják meg. Az ütőhangszerek mellé tehát érkezik gitár, szaxofon, basszus, cimbalom és lemezjátszó is. A ritmusarcok között ott lesz többek között Borlai Gergő, Kaszás Péter és Dés András, zenésztársak pedig Váczi Dániel szaxofonos, Dj Mango szkreccsmester, Lukács Miklós cimbalomvirtuóz, és még sokan mások lesznek.