Sziget 2004 – Fent és Bent

Kezdődik a Szigeeeeeeeeeeeet! A RitmusDepo végig a szolgálatotokban fog állni. Délelőtt 11-től 14 óráig minden nap mini ritmusfesztivál lesz a Pesti Est Színpadnál, este pedig sajtós kötelezettségeinknek teszünk eleget: száguldó riportereink igyekeznek a lehető legtöbb koncertről és eseményről képes és szöveges beszámolókkal frissíteni az oldalt. Szóval idén fent is vagyunk, meg bent is vagyunk.

RitmusDepo minifesztivál a Szigeten
Pesti Est Színpad
 
11.00 – 12.30
12.30 -13.00
13.00 – 14.00
4.
SZERDA
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Dj Mangó (Jávor Márk)-
Hárságyi Péter
5.
CSÜTÖRÖTÖK
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Mogyoró Kornél-
Mogyoró Győző-
Váczi Dániel
6.
PÉNTEK
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Födő Sándor – Herr Atilla
7.
SZOMBAT
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Gálfi Atilla –
Eged Márton – Redő Dániel
8.
VASÁRNAP
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Dés András-
Lukács Miklós
9.
HÉTFŐ
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Kaszás Péter-
Papesch Péter
10.
KEDD
Ritmo 2003 Batucada Band
GYORSASÁGI VERSENY
Borlai Gergő-
Lukács Péter
BATUCADARÓL
A Ritmo 2003 Batucada Band egy eredetileg negyvenfős, brazil-hangszeres formáció, mely a batucada műfajának egyetlen honi képviselője. A csapat mestere Fernando Paiva brazil zenész volt, akinek nyári kurzusain sajátították el a tagok a batucada hangszereinek használatát. A csökkentett létszámú csapat, Balogh György vezetésével most továbbadja ezt a tudást a szigetlakóknak, akik maguk is kipróbálhatják a különleges brazil hangszereket, de kedvükre bulizhatnak is a Ritmo 2003 Batucada Band karneválhangulatú muzsikájára.
RITMUSDEPO-GYORSASÁGI DOBVERSENY
Keressük a Sziget leggyorsabb kezű verő-legényét. Egy perc, két dobverő és egy bőr, amit most rendesen leápolhatsz. Ha elég gyors vagy, és betartod a szabályokat, ajándékok üthetik azt a gyors markodat. Na szedd a kezed!
MAGUNKRÓL
A RitmusDepo.hu a magyar dobosok és ütősök honlapja, vagyis mindennel foglalkozik, ami a ritmus témaköréhez tartozik: dobos-ütős hírek, koncertek, hangszerpiac, és persze az elmaradhatatlan fórum, ahol a tempófelelősök szakmai vagy éppen szakmaiatlan dolgokról vitatkozhatnak. A három évvel ezelőtt induló oldal idén jutott el oda, hogy a Sziget Fesztivál keretein belül és a Pesti Est támogatásával megszervezhette első mini ritmusfesztiválját. A délelőtt 11-től délután 2-ig tartó sávba igyekeztünk a lehető legszínvonalasabb programot szervezni. A napot egy héten át a Ritmo 2003 Batucada Band nyitja fergeteges brazil hangulatú bulijával és kurzusával, ahol az érdeklődő nem csak a lábába, de a kezébe is veheti a ritmust. Azok, akik gyorsaságukat akarják kipróbálni, fél egytől a Big Stick gyorsasági dobversenyen izzíthatják a számlálót, értékes nyereményekért cserébe. A ritmusblokkot pedig különleges formációk koncertjei zárják minden nap, ahol a tempófelelősök más-más hangszer zenészeit invitálják meg. Az ütőhangszerek mellé tehát érkezik gitár, szaxofon, basszus, cimbalom és lemezjátszó is. A ritmusarcok között ott lesz többek között Borlai Gergő, Kaszás Péter és Dés András, zenésztársak pedig Váczi Dániel szaxofonos, Dj Mango szkreccsmester, Lukács Miklós cimbalomvirtuóz, és még sokan mások lesznek.

 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak