Késő bánat, siető hírek

Az események gyorsan történnek a Szigeten, oly annyira, hogy már elmaradásaink is vannak: még csütörtökön a Rádió C Sátorban meglestük a Taraf Dékalét, mely egészen zseniális keverékzenével szórakoztatta a nagyérdeműt.

A péntek azonban minden eddiginél mozgalmasabbra sikeredett. A Pesti Esten megvolt a Soulblaster a Hétrét és a Szörp, jazzből pedig a Sramkó János Group és a Tin-Tin Quintett adta meg a napi adagot. De tény, hogy ez a nap a világzenéé volt: a VZ Színpadon láttuk és hallottuk, hogyan áll össze harminc év után a Kolinda, és hogyan illeszkedik be ebbe az ős csapatba Födő Sándor ütős.

Ez után Daniele Sepe adott erős mintát a középkori tánczene, a szimfonikus költemény, a latin dzsessz, a ragga, a tarantella és a funk egészen mai keverékéből. A színpad pénteki programját a szenegáli Orchestra Baobab zárta. Ha erről a koncertről lennének képeink – mint ahogy sajnos nincsenek – olyanok lennének, mintha a tévén maxra tekertük volna a colourt. A szenegáli, togói, mali és marokkói gyökerekből építkező muzsika, a színes ruhák és a vigyorgó fekete arcok mindenkit elbűvöltek. A Nagyszínpadot a fotók sorában ezen a napon a már-már törzsvendégnek számító moldovai Zdob si Zdub képviselte.

De jártunk még a cigányoknál egy jó kis Ando Dromon, a Pecsában pedig a Técsői Banda ruszin fergetegén. És ezek még csak a legemlékezetesebb momentumai a harmadik napnak.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak