Energiabomba a Millenárison!

Azt hiszem, ismét egy jazz legendával találkoztunk a Smart Music-nak köszönhetően. A legnagyobbakkal játszott együtt, évtizedek óta a pálya csúcsán van, és esze ágában sincs visszavonulni. És ez így van rendjén.Energiabomba a Millenárison!

Itt járt Billy Cobham

Azt hiszem, ismét egy jazz legendával találkoztunk a Smart Music-nak köszönhetően.  A legnagyobbakkal játszott együtt, évtizedek óta a pálya csúcsán van, és esze ágában sincs visszavonulni. És ez így van rendjén.

Energiabomba! Így lehetne jellemezni azt a felszabadultságot, zsenialitást, lazaságot, profizmust, amit vasárnap este sugározott a közönségnek Billy Cobham a Millenárison.

A dobosfenomén öltözékével és ritmusvilágával magával hozta a karibi hangulat és a jazz-rock fúzió ötvözetét. Már a konkrét, sallangmentes, gyors felkonferálásnál lehetett érezni, hogy kiforrott zenészek következnek. Nagyon koncentrálni kellett, hogy felfogjuk, mi történik, olyan gyorsan elrepült a közel 2 órányi játékidő, amit, azt hiszem, a lehető legjobban töltöttek ki a zenészek. Akadt a repertoár között már-már slágernek mondható szám, de kevésbé ismert is. Szólókban sem volt hiány, a közönség nagy örömére, maga Cobham is többször játszott egyedül, valamikor 2 verővel, olykor 3-mal, ha úgy érezte, akkor meg 4-gyel.

A gitáros virtuózoktól és a billentyűs mestertől a már megszokott és elvárt profizmust hallhattuk, mivel Frank Gambale és Ric Fierabracci közreműködését már megcsodálhattuk a tavalyi Chick Corea-koncerten.

Sajnos a hangosításért felelős szakembereknek ismét nem sikerült eltalálni a megfelelő hangzást, így a koncert első negyedórájában a dob, és egy nagy massza volt kivehető, csak az első pár szóló után lehetett elkülöníteni egymástól a gitárt, a basszusgitárt, és a szintetizátort.

Mindezek ellenére azt mondom, hogy egy nagyon kellemes, problémamentes, élvezetes és pörgő koncertnek lehettünk tanúi, mely ismét megmutatta nekünk, milyen nagy tehetségek léteznek a világban.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak