ABC Tehetségkutató 2005

Könnyűzenei bandák számára tehetségkutató verseny indul. A jelentkező zenekaroknak legalább négyszámos demócd-jüket és bemutatkozásukat 2005. szeptember 30-ig kell elküldeniük a Magyar Zeneatlasz címére (8200 Veszprém, Eötvös Károly u. 2., I. em.). A jelentkezők közül szakmai zsűri választja ki azt a tíz zenekart, amely részt vehet a válogatóversenyen 2005. november 13-án, Budapesten, az A38 hajón. A válogatóversenyre bejutott zenekarokat a szervezők legkésőbb október 10-ig értesítik. A verseny első négy helyezettje bejut az ABC negyeddöntőjébe, és 2006 elején fellép a bécsi Planet Music klubban.A teljes kiírást a cikkben olvashatjátok.

ABC Tehetségkutató 2005

A magyarországi válogatóverseny menete és szabályai

A jelentkező zenekaroknak legalább négyszámos demócd-jüket és bemutatkozásukat 2005. szeptember 30-ig kell elküldeniük a Magyar Zeneatlasz címére (8200 Veszprém, Eötvös Károly utca 2., I. emelet). A jelentkezők közül szakmai zsűri (BPRNR, Zeneatlasz, Magyar Könnyűzenei Exportiroda, Radiocafé, Parkplatz stúdió) választja ki azt a tíz zenekart, amely részt vehet a válogatóversenyen 2005. november 13-án, Budapesten, az A38 hajón. A válogatóversenyre bejutott zenekarokat a szervezők legkésőbb október 10-ig értesítik.

A válogató résztvevői számára a nevezési díj 30.000 forint. A nevezési díjat október 21-ig kell befizetni, ennek ellenértékeként pedig minden zenekar 40 darab, egyenként 1000 forint névértékű belépőjegyet kap a november 13-ai rendezvényre. A jegyeket a zenekarok tetszés szerint továbbértékesíthetik, így jó esetben még kereshetnek is a versenyen való indulással. A jegyekből azért is érdemes minden zenekarnak minél többet értékesíteni saját közönségének és ismeretségi körének, mert a verseny végeredményét 50%-ban a közönség szavazatai határozzák meg. Mivel minden zenekarnak érdeke, hogy minél több nézőt hozzon magával, a rendszer azt is biztosítja, hogy – a szavazatok számának alakulásától függetlenül – minden fellépő népes közönség előtt játszhasson. A vidéki zenekarok számára kompenzáció, hogy az 50-100 km-es távolságról érkezett fellépőkre leadott szavazatok másfélszeres, a 100 km-ről messzebbről jöttekre leadottak pedig kétszeres szorzóval számítanak. Azért, hogy minden néző csak egyszer voksolhasson, csak a névvel és címmel ellátott szavazólapok érvényesek. A közönség szavazatai mellett a verseny végeredményét a másik 50%-ban a fenti szakmai zsűri döntése befolyásolja. Ezáltal természetesen nem pusztán a fellépők által mozgósított közönség nagyságán múlik az, hogy ki utazhat Bécsbe illetve kapja a további értékes nyereményeket.

A válogatóverseny vasárnapi napra esik, ezért a rendezvény kora délután kezdődik, és az eredményhirdetéssel együtt sem tart este tíz óránál tovább. A zenekaroknak 12 órára kell megérkezniük, a fellépési sorrendet a helyszínen sorsolás dönti el. Az első zenekar 13.30-kor kezd, a játékidő mindenki számára 25 perc, a zenekarok közötti átszerelés 15 perc. A versenyre a CEMID Kft. teljes backline-t (dob, erősítők) biztosít, ezért a zenekaroknak csak hangszereket és dobkiegészítőket (pergő, lábgép, cintányérok) kell magukkal hozniuk. Az egyenlő feltételek és az átszerelési idő rövidsége miatt mindenki ugyanazon a dobon és ládákon játszik, de saját fejek használatára természetesen van lehetőség. A verseny napján az A38-on ingyenes gitárklinika áll a zenészek rendelkezésére, ahol a fellépők gitárjait szakemberek ingyen áthúrozzák és beállítják.
Az utolsó fellépő után este nyolctól meglepetészenekar (Fish!) ad koncertet, majd a zsűri kihirdeti a végeredményt.

A verseny első négy helyezettje bejut az ABC negyeddöntőjébe, és 2006 elején fellép a bécsi Planet Music klubban. A nyertesek útiköltségét a tehetségkutató szervezői fizetik. Az első három helyezett ezen túl további értékes hangszereket és stúdióidőt nyer. A versenyen különdíjként egy zenekar „médiacsomagot” nyer, ez a Viva TV Megawatt műsorában bemutatkozó kisfilmet, Radiocafé interjút és nyomtatott, valamint internetes sajtóban megjelenő interjúkat jelent.

További információk: www.tehetsegkutato.hu
E-mail: info@bprnr.com illetve info@zeneatlasz.hu
Infoline: +36 30 5171186

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak