Hajóra száll a Tony Levin Band

A közelmúlt legtöbbre értékelt szupercsapata, a Tony Levin Band – mely kivételes módon nyúl vissza a progresszív rock gyökereihez – október 18-án az A38 hajóra érkezik. A világhírű basszusgitáros, Tony Levin – aki olyan nevekkel zenélt már együtt, mint John Lenon, Peter Garbriel, a Pink Floyd, Paul Simon, Lou Reed, a Dire Straits, David Bowie és még sokan mások – olyan muzsikusokkal állt össze, mint Jerry Marotta dobos, Larry Fast, a szintetizátor nagymestere, a gitáros Jesse Gress és a billentyűs Pete Levin. Nyilvánvaló tehát, hogy ez a szupercsapat szuper koncerttel fogja megörvendeztetni a közönséget. Bővebben beljebb olvashatsz a műsorról és a zenekarról.A műsorban:

King Crimson: Elephant Talk, Sleepless
Genesis: Back in New York City
Peter Gabriel : Dog One
Synergy: Phobos
Ivano Fossati: L’Abito della Sposa
Tony Levin : Utopia, Pieces of the Sun, Ooze.
Led Zeppelin: Black Dog

Tony Levin 1976 óta zenélt a Peter Gabriel Band tagjaként a turnékon, és Peter valamennyi albumán szerepelt. Jelenleg a King Crimson tagja, ahol 1981 óta játszott, és számos művész lemezein basszusgitározott. Köztük van John Lennon, a Pink Floyd, Paul Simon, a Anderson Wakeman Bruford Howe formáció, Alice Cooper, Lou Reed, Laurie Anderson, a Dire Straits, David Bowie, Steve Hackett, és még sokan mások. Más ismert muzsikusokkal is játszott együtt olyan csapatokban, mint a Liquid Tension Experiment, a Bozzio Levin Stevens, a Spin 1ne 2wo, vagy a Bruford Levin Upper Extremities. Néhány olasz művész, akik közös munkára hívták Tonyt: Claudio Baglioni, Gigi D’Allesio, Ivano Fossati, Fiorella Mannoia, Raf, Eros Ramazotti, Ron, és Vasco Rossi. Turnézott Ivano Fossatival és Claudio Baglionival. 1994 óta ad ki szólólemezeket. Legutóbbi kiadványa, a "Double Espresso" dupla CD volt, amely a Tony Levin Band egyik fellépését örökíti meg. Új korongja 2006 januárjában kerül a boltokba.

Jerry Marotta, aki a Peter Gabriel Bandben nyújtott előremutató dobjátékával vált ismertté, szintén játszott olyan művészekkel, mint Elvis Costello, a Hall&Oates, az Indigo Girls, Paul McCartney, Sarah McLachlan, Stevie Nicks, John Sebastian, Suzanne Vega, Cher, Robbie Robertson, stb. Sok lemezen végez produceri munkát, és saját stúdiót működtet Woodstockban (New York állam), Jerrsville Studio néven. Legutóbbi kiadványa a Waking The Day, egy duó-album Tom Griesgraber ütőssel.

Larry Fast/SYNERGY®. Larry Fast leginkább a SYNERGY projekt néven felvett számos elektronikus zenei albumról híres. Ismertek a Peter Gabriellel közös munkái is; egy évtizeden át szintetizátorozott a lemezein és a turnéin, és tette teljessé a Peter albumain dolgozó produkciós csapatot. Larry jó néhány rock, pop és klasszikus művészhez eljuttatta elektronikus produkcióját, amivel rengeteg sikeres felvételből vette ki a részét, és koncertezett is, mind a Synergy elektronikus zenéjével, mind a szintetizátor úttörőjével, Wendy Carlosszal, a Switched On Bach Ensemble formáció tagjaként. Larry ezen kívül film-és televízió-zenéket is komponált, írt környezetvédelmi zenét a Disney-nek, és szónikus logókat is alkotott az XM Satellite Rádiónak. Az utóbbi években Larry kollégáival, Peter Gabriel zenekarának tagjaival, Jerry Marottával és Tony Levinnel készített felvételeket és turnézott. Ez a formáció lett a Grammy® díjra jelölt Tony Levin Band. Larry Fast és a SYNERGY elnyerte a Keyboard Magazine által évente kiosztásra kerülő, a Legjobb Szintetizátorosnak járó díjat.

Larry, aki elektronikus technológiával is foglalkozik, egészen a Moog szintetizátoros korszaka óta, szabadalmakat kapott halláskárosultak által használatos audio berendezésekre. Immár a Synergy teljes munkásságának remaszterizált változata beszerezhető a Voiceprint Recordings jóvoltából. További információ a Larry-féle Synergy® weboldalán található: synergy-emusic.com.

Jesse Gress Todd Rundgrennel, a Grammy díjra jelölt Tony Levin Banddel, valamint a Jim Weider Band II-vel készít felvételeket és turnézik. Elismert előadóként, zeneoktatóként és a Guitar Player egykori zenei szerkesztőjeként Jesse több száz átírás-gyűjteményt és újságcikket jegyez, ezen kívül négy nagy sikerű kézikönyv szerzője. Ezek a következők: a The Guitar Cookbook, a Guitar Lick Factory, a Guitar Licks of the Brit-Rock Heroes: Clapton, Beck & Page, és a GuitaRevolution. Jelenleg a Guitar Player, a Guitar World, and Line 6-féle GuitarPort tartalmának összeállításán dolgozik.

Pete Levin klasszikus zenén nőtt fel. A Bostoni Egyetemen, és később a New Yorki Juilliard Iskolán is a vadászkürtöt választotta főtanszaknak, utóbbi intézmény tanulójaként kezdett játszani Hammond orgonán is különböző New Yorki jazz-és popcsapatokban miközben vadászkürtön felvételeket is készített. 1974-ben meghívást kapott, hogy a legendás jazz hangszerelő Gil Evansnél helyettesítsen kürtön, Gil pedig felvette a zenekarba állandó muzsikusnak. Egy évvel később Pete elhozott egy Moog szintetizátort Evans egyik koncertjére. Gilnek megtetszett a hangszer, és Pete szerepe végleg megváltozott. Gil elkezdett szintetizátor-témákat írni, és ezzel elektronikus / akusztikus eleggyé változtatta át a zenekar hangzását, amivel 2 Grammy díjat is nyert. Pete, aki az elsők között fedezte fel a szintetizátort a 70-es években, keresett vendégzenész lett, stúdióban és koncerteken egyaránt. Szerzőként és zenészként filmzenéken, jazz-és poplemezeken, valamint sok száz TV-és rádióreklámon dolgozott. A 80-as években, a produkciós technikák változásával, Pete "programozó" lett, és számítógépek által vezérelt elektronikus hangzásokkal kezdett hangszerelni. Ma Woodstockban (New York állam) él. Továbbra is a legfrissebb számítógépes technológiákat alkalmazza, új vagy hagyományos szintetizátorokkal ötvözve mindezt, és a saját stúdiójában, illetve más stúdiókban dolgozik.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak