Friss ütős nevek a Columbuson

Hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hány nagyszerű dobos és ütős tevékenykedik kis hazánkban. Most pár olyan ritmusember zenekarának koncertjét ajánljuk a Columbus Jazzklubban, akik mindenképpen említésre méltók, de viszonylag ritkán találkozunk a nevükkel. Íme: Október 12-én a Corner Dely-t (Csejtei Ákos – szaxofon, Dely Roby – gitár, Hárs Viktor – basszusgitár, bőgő, Pusztai Csaba – dob, Shango Dely – ütőhangszerek) hallgathatjuk meg. Pár nappal később, 23-án a Bacsó Kristóf Quartet koncertjét ajánljuk (Bacsó Kristóf – szaxofon, Czirják Csaba – gitár, Szandai Mátyás – bőgő, Mohay András – dob), 26-án pedig a Berki Tamás Band-ét (Berki Tamás – ének, Tóth Viktor – szaxofon, Mohai Tamás – gitár, Horváth „Plutó” József – basszusgitár, Mohai Győző – dob). Bővebben a zenekarokról beljebb olvashattok.2005.október 12.

Corner Dely

Csejtei Ákos – szaxofon
Dely Roby – gitár
Hárs Viktor – basszusgitár, bőgő
Pusztai Csaba – dob
Shango Dely – ütőhangszerek

A Corner Dely zenéje az afro-latin ritmusok és a modern jazz keveréke. A zene Dely Roby kompozícióira épül. Csejtey Ákos ma Magyarországon az egyik legtehetségesebb szaxofonos, aki többek közt a Budapest Jazz Orchestra tagja, csakúgy, mint Hárs Viktor. Pusztai Csaba 2004 nyarán ösztöndíjasként az USA-ban tanult, Christian McBride-dal is játszott együtt. Viktor Magyarországon a legtöbbet foglalkoztatott bőgős, sok világsztár mellett játszott már, például Peter Erskine, Al DiMeola, Dave Liebman partnere volt. Shango Dely adja a latin sodrást a zenéhez, ő Carlos Santanával is játszott.

2005.október 23.

Bacsó Kristóf Quartet

Bacsó Kristóf – szaxofon
Czirják Csaba – gitár
Szandai Mátyás – bőgő
Mohay András – dob

Bacsó szaxofontanulmányait a budapesti jazztanszakon, majd a híres bostoni Berklee School of Music-ban folytatta. 1999-ben első helyen végzett a Magyar Rádió szaxofonos-versenyén. Amerikából hazatérve 2003-ban alapította meg együttesét, amellyel főként saját, a modern jazz és a kortárs zene hatását mutató szerzeményeit szólaltatja meg zenésztársaival, akik a fiatal magyar jazzgeneráció markánsan meghatározó képviselői.

2005.október 26.

Berki Tamás Band

Berki Tamás – ének
Tóth Viktor – szaxofon
Mohai Tamás – gitár
Horváth „Plutó” József – basszusgitár
Mohai Győző – dob

Berki Tamást rajongói többek között szuggesztív és őszinte hangulatú koncertjeiért szeretik, ahol a közönséggel szinte együtt lélegzik. Berki rengeteget tett azért, hogy a jazz műfaját megszerettesse, közelebb hozza az emberekhez. A koncerten nemrégiben megjelent, A Híd című lemezét mutatja be a zenekar.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak