Ütőshírek a Csermák Hangszerüzletből

A Budapesti Nemzetközi Vásáron lehetett látni először az új gyakorló felszerelés állványzatát. Modul elemekből áll, zártszelvény alapú, égetett eljárással festett. Igényes kivitele miatt a lakásban is jobban megtalálható a helye.A vásárlás történhet akár darabonként is, kezdve az egylapos gyakorlótól, a pénztárca, igény, elképzelés szerint. Összeszerelése igen egyszerű, az összeillesztett elemeket a végleges helyükön a süllyesztett imbuszcsavarokkal rögzíteni kell. Egyik előnye az, hogy bármilyen helyzetbe be lehet állítani az ütőfelületeket. Másik előnye, hogy elemenként vásárolható. Készül a gumicintányér is, és ezzel válik teljes értékűvé majd a készlet.

Tovább folyik a közkedvelt kerek, nagy tömegű, szendvicsszerkezetű gyakorlólapok fejlesztése. Az új változat kapott egy állvány csatlakozómenetet, így bármilyen alkalmas helyre felszerelhető. További újdonság, hogy rövidesen lehet vásárolni beültetett dinamikus ütésérzékelővel is, mely előnyei közül kiemelném azt hogy hangbankhoz kapcsolva gyakorláskor hangot is hallunk, vagy azt, hogy alkalmasak a nagy cégek doblapjainak helyettesítésére is… 

A Dobos farsangon látott szakmai közönséget életében először a nyolcszögletű faalapú gyakorlólap, mely bármelyik drága külföldi lappal is felveheti a versenyt, ami a kivitelt és a használhatóságot illeti. Ennek ellenére szolid árával hívta fel a figyelmet magára. Nem sokáig, mert meglepően gyorsan gazdára találtak, ez bizonyítja, hogy igény van rájuk.

An introduction to hand percussion: volume I. – Congas
Oktató videokazetta kezdők számára. Az első részben Martin Cohen, a cég vezetőjének útmutatása látható. Cohen a legelterjedtebb latin ütőhangszereket mutatja be, a hangolástól a legegyszerűbb ritmus- és ütéskombinációkig.

„LP Accents Santana Supernatural” korlátozott példányszámban gyártva. A hangszer érdekessége, hogy a teljes palástfelület különlegesen festett. A látványt a Carlos Santana „Supernatural” c. album grafikusai tervezték. A dobtestek speciális erősítésűek, a hozzá tartozó hardverek LP comfort curve II rims, és a kávafeszítő csavarok arany színűek. A család tagjaként üvegszálas bongó is kapható, az előzőkkel hasonló kivitelben. Az „LP” cég a termékek eladásából származó bevételt a „The Milagro Foundation” alapítvány javára, a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére ajánlotta fel.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak