Tam-Tam hírek, újdonságok

Az előző számban adtuk hírül, hogy a SWINGSTAR széria impozáns duplalábas állványzatot kapott. A sikeren felbuzdulva a TAMA cég nemrégiben a lakkozott változatot is piacra dobta SWINGSTAR CUSTOM néven.

tama
Az előző számban adtuk hírül, hogy a SWINGSTAR széria impozáns duplalábas állványzatot kapott. A sikeren felbuzdulva a TAMA cég nemrégiben a lakkozott változatot is piacra dobta SWINGSTAR CUSTOM néven. A gyönyörű amber és mahagony színekben gyártott dobfelszerelés egyelőre csak a Tam-Tam Dobcentrumban kapható 199.900 Ft-os bevezető áron.  A ROCKSTAR és ROCKSTAR CUSTOM szériák a mai trendnek megfelelően 18" mély nagydobbal kaphatók standard és fúziós méretben egyaránt. A ROCKSTAR CUSTOM-nál a Custom Mahogany Fade, míg a STARCLASSIC PERFORMER-nél a Dark Cherry Fade számít új színnek, mindkettő óriási érdeklődésre számíthat.

pearl
A legnagyobb változás a legolcsóbb Pearl dobnál, a FORUM-nál tapasztalható. Az egyenes cintányérállványt gémes állványra cserélték, a lábgép pedig az Exporttól jól ismert P-100-as típus lett. A jobb hangzás érdekében a lábdob-bőrök előlhátul demfereltek. Az eddig is népszerű MASTERS szériát még vonzóbbá teszi, hogy ezentúl a krómon kívül matt króm, fekete vagy aranyozott szerelvényekkel és állványokkal(!) is rendelhető felár nélkül. A régi idők látványát idézik az Ocean Sparkle, ill. a Champagne Sparkle színek.

basix
A paletta középső tagja a CONCEPT megkapta a gömbcsuklós tamtartókat és bár továbbra is csak matt fekete színben, de igényesebb kivitelben és jól látható faerezettel készülnek. Még szembetűnőbb a változás a CUSTOM szériánál, ahol már speciális STM kifuratlan tamfelfüggesztés segíti elő a professzionálisabb hangzást. A nagydobkáván gumibetétes acél hangolókörmök találhatók. További színek a kínálatban a Sunburst és a Tobacco to Natural Fade, amelyek eddig csak csúcskategóriák esetén voltak elérhetők. Az ár mindkét esetben változatlan marad!

regal tip
A világ vezető dobseprű gyártó cégével folytatott tárgyalások eredményeképpen az eddigi kiváló minőségű és igen népszerű termékeket kiegészíti egy kifejezetten kellemes fogású, guminyelű fix fémszálas seprű 3.500 Ft-ért és egy, csak a magyar piacra gyártott puhafejű tympaniverő, melynek ára 4.990 Ft.

zildjian
A legérdekesebb hírt a Zildjiannál kétség kívül az idén megjelenésének 10. évfordulóját ünneplő A-CUSTOM széria megújulása jelenti. A teljes széria felfrissítése mellett az alábbi modellekkel bővült a kínálat: Fast Crash 14–18"-ig, Medium Ride 20–22"-ig és a 12"-os Mastersound Hi-Hat. Az évfordulóra videokazettát is kiadtak, a széria kampány-embere ugyanaz a Vinnie Colaiuta, aki a tíz évvel ezelőtti fejlesztést is segítette.

meinl
A világhírű német cég számtalan újdonságot mutatott be az elmúlt hónapokban. Az élre kívánkozik a CLASSIC Wood kongaszéria, amely méreteiben és anyagában megegyezik az Exclusive szériával. A szerelvények feketére színezettek, a káva lekerekített és ugyanolyan True-Skin bőröket feszítenek rá, mint a csúcsszériákra. Új az állvány is, amit tüskés gumitalpakkal tettek még stabilabbá. Méretei: 11”, 11 3/4”, 12 1/2”.

Választható színek: Super Natural, Wine Red, Vintage Sunburst. Egy 11”, 11 3/4”-os szett ára állvánnyal 109.000 Ft. A kongákhoz természetesen megegyező színű és anyagú bongó is kapható 6 3/4”+ 8”-os méretben, ára 29.900 Ft.

Dobosok és ütősök számára egyaránt izgalmas kiegészítő a DRUMMER TIMBALE, amely 13”-os átmérővel készül, valamint a 8”+10”-os méretű MINI TIMBALES, amely együtt is, de külön-külön is felszerelhető.

Mindkettő rozsdamentes acélból készül és egy L-alakú kolomptartó segítségével bárhova könnyen elhelyezhető. A világon elsőként üvegszálas műanyagból (fiberglass) készült UDU-val jelentkezett a Meinl. Ennek a megoldásnak két előnye mindenképpen van. Intenzívebb hangot produkál és szinte törhetetlen. Kétféle formában, háromféle színben készül. Ára: 25.900 és 27.900 Ft.

sabian
Az egész dobostársadalom felkapta a fejét a hírre. Dave Weckl a SABIAN-hoz szerződött! Ez aztán a szenzáció! Az együttműködés eredménye a HHX EVOLUTION széria, amely teljes egészében Dave elképzeléseit tükrözi. Ínyenceknek való az EFFEKS Crash és az O-ZONE Crash. A tányérok szuperek, érdemes lesz kipróbálni őket. A következő számban a HHX Evolution szériáról részletes tesztet közlünk. A Sabian az utóbbi időben a komolyabb szériáit fejleszti intenzívebben, így az idei 20. évfordulón is ezek között található több újdonság, beleértve néhány jubileumi modellt is.

turkish
A hazai jazzdobosok kívánságára és legnagyobb örömére megkezdjük az Istan-bulban kézi gyártással készülő TURKISH cintányérok forgalmazását. A világban már elismert márka magyarországi sikerének biztosítéka a külföldön is legismertebb magyar jazzdobos, a Turkish magyarországi endorsere, Kőszegi Imre. A tradicionális megjelenésű cintányérok a jazz hőskorának hangzásvilágát idézik. A Turkish cintányérok magukért beszélnek!

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak