Kardos Zsuzsi – Szóló

A RitmusDepo felnövekvésével e lap készítői is együtt fejlődtek. Kardos Zsuzsi, a site főszerkesztője egy zsebgéppel kezdte a koncertfotózást, de a felismerhetetlen képekből már akkor is a zene iránti tisztelet áradt. A technikai park pedig évről évre fejlődött, kis gépből nagy gép, kutyafülnyi objektívből elefántormány lett. Az összegyűlt fotókból pedig mostanra egy nagy adag jött össze, szigorúan a legjobb koncertfotók, melyeket november 9-én az alkotó Szóló című fotókiállításának megnyitóján mutat be a nagyérdeműnek, a Simplon Kávézóban (1114 Budapest, Bartók Béla út. 62-64.). A kiállítást Ifj. Födő Sándor és Herr Attila duója nyitja meg rövid koncerttel. A megnyitóra mindenkit sok szeretettel várunk! A kiállítás meghívója bentebb olvasható.

Kedves Barátom!

Szeretettel meghívlak “Szóló” című fotókiállításom megnyitójára 2005. november 9-én 19 órakor a Simplon Kávézóba (1114 Budapest, Bartók Béla út. 62-64.).

A kiállítást Ifj. Födő Sándor és Herr Attila duója nyitja meg rövid koncerttel.

Fotóim témája – mint a cím is mutatja – maga a zenész, abban a különleges és intim pillanatban, amikor a zene és létrehozója eggyé válik a színpadon. A képek az elmúlt egy év termései és valamennyi a RitmusDepo – A Magyar Dobosok és Ütősök Portálja – számára készült. A kiállítás december 5-ig tekinthető meg, de a képeket

– számos más koncertfotóval egyetemben – a honlapon (www.ritmusdepo.hu) is megtalálod.

Várlak sok szeretettel!

Kardos Zsuzsa

Vannak, akik gyermekkoruktól tudatosan készülnek egy pályára és vannak, akik folyamatosan kutatnak, utakat keresnek a világhoz, másokhoz, de mindenekelőtt önmagukhoz. Én az utóbbi csoportba tartozom. Bár a vizuális alkalmazott művészetek már jó néhány éve az életem részei napi szinten, fotós múltam mégsem tekint hosszú múltra vissza. Talán a gyerekkori zenei próbálkozások és a retinába égő megismételhetetlen pillanatok iránti igény hozta, hogy a fényképezés eme területét, a koncertfotózást választottam néhány éve afféle „lelki indíttatású” hobbinak/hivatásnak. Koncerteket – hazánk és a világ legjobbjait – fotózni ellentmondásokkal terhes feladat: egy audiovizuális élményt annak teljességében érzünk testközelből, közvetlenül a színpad mellett, aztán elvesszük belőle a hangot és megpróbáljuk elérni, hogy a zene a képeket szemlélő nézőben szólaljon meg. Ez az a kihívás, amellyel minden egyes alkalommal szembesülnöm kell, amikor gépet veszek a kezembe.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak