Shannon.hu

Energiát és friss zenei légkört varázsol november 5-én az idén megnyitott Klebersberg Kuno Kultúrkúria színháztermébe a Shannon.hu, főleg kelta elemekből építkező zenekar, a Shannon World Dance Company és a Kawatta Taiko japán dobegyüttes. A műsorról és a hely megközelítéséről alant olvashattok.

SHANNON.HU világzenéje, világtánccal, japán taiko show-val
november 5.-én, szombaton 19 órától a Kultúrkúriában
(1028 Bp., Templom u. 2)

Energiát és friss zenei légkört varázsol fellépésein a neves zenészekből alakult Shannon.hu zenekar. Társulatával, amelyet a Shannon World Dance Company világtánc-csoporttal és a Kawatta Taiko japán dobegyüttessel alkot, a budai hegyvidék egyik legszebb helyszínén, az idén megnyitott Klebersberg Kuno Kultúrkúria színháztermében tart koncert-show-t.

Érdemes erőt venni a lustaságon, fölcaplatni Hidegkútra busszal, bringával, autóval, hintóval, vagy 56-os villamossal, mert november 5.-én 19 órától jó helyen, jó időben lesz.

Az igényes, szórakozni vágyó közönség pillanatok alatt hatása alá kerül a tömör, ironikus szövegeknek, a mívesen kidolgozott, dinamikus muzsikának, az ismertnek tetsző, de izgalmasan új, kifejező táncoknak.

Shannon.hu világzenéjének kelta alapmotívumai különböző stílusjegyekkel (népzenékkel, mai könnyűzenei irányzatokkal, klasszikus és improvizatív zenei formákkal) gazdagodnak, a tánc stilizált koreográfiái pedig művészien tükrözik a mese ritmikáját és utalásait (az ír sztepptánctól a balkáni körtáncon keresztül a balett kifinomult mozdulatáig). A Kawatta Taiko az ősi japán ritmusvilág, illetve a modern táncos groove-ok bevetésével teszi egyedülállóvá a produkciót.
A lendületes ritmusok és az ösztönöket felkavaró alapok felelőse a basszusgitáros Sajben Gábor és a dobos Juhász Róbert; a tangóharmonikát és a buzukit Batta Gábor bűvöli virtuóz szólóival; a csapat gitárosa, énekese, és ihletett szövegírója Molnár Sándor; fuvolázik és féllábon áll a szuggesztív egyéniségű, vérbeli showman: Péter János.
Shannon World Dance Company a zenekar műveire építve hozta létre egyedi táncstílusát, amelyhez ír sztepp, magyar néptánc, jazz, balett- és showtáncosok adják tehetségüket és tudásukat. Ezzel, a világzene mellett megszületett az új műfaj: a világtánc. Amit koreográfusként és feledhetetlen színpadi jelenségként Tihanyi Andrea jegyez.

Élettől duzzadó, világon egyedülálló hangzást és látványt ad a kelta világzene, a világtánc és a japán taiko dobok együttese. A szeptemberi bemutatón előadott show várakozáson felüli sikert hozott a társulat számára, így a mostani előadás is felejthetetlen élményt ígér közönségének.

További információ:
Péter János – 1028 Bp., Kossuth Lajos u. 16; tel: 20/548 6912; fax: 1/274 6471
e-mail: pj@shannon.hu

www.shannon.hu , sajtóanyag: www.shannon.hu/sajto dvd-anyag: a fenti címeken kérhető

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak