Laux Trio & Joe Muranyi with the usual suspects

A Laux Trio, amely pár évvel ezelőtt már megjelentetett egy jazz-es hangvételű anyagot, most új lemezzel jelentkezett. A csapatban Laux József mellett Sárkány Sándor basszusgitározik és Dávid Tamás zongorázik. A CD címe „Talking Drums”, amely nem egy fantázianév, hanem konkrétan az afrikai talking drum-ról lett elnevezve. Bizonyára sokan tudják, hogy ez egy kis kézi dob, amely spárgákkal köti össze az alsó és a felső bőrt, amelynek feszességét változtatva a dob hangszíne és hangmagassága is változik. Talán a timpanidobra emlékeztet a leginkább.„A CD egy képzeletbeli koncertet mutat be” – mondja róla Laux József – „Azért is ilyen változatos, mert a koncerteken és fellépéseken szerepel velünk Jona Lynch, a kiváló énekeslány, valamint testvérem, Laux Tibor, aki az egykori Futuráma együttes frontembere volt (ének és gitár) – továbbá hagyományt igyekszünk teremteni azzal, hogy egy európai ország zenekarát, előadóművészeit is szerepeltetjük. Így került a CD-re a három csinos cseh lányból álló együttes, a Black Milk két dala, köztük Carol King klasszikus száma, a You’ve Got a Friend. Joe Muranyi pedig két számot is előad velünk, az egyik a klasszikus Sunny Boy.

Van egy négy számból álló afro-cuban blokk, ebben elhangzik a Night in Tunisia, és az Everywhere Calypso. A CD záróakkordjaként egy bonus track hangzik el, amely szintén egy talking drumos „experimentális” szám.

Reméljük, hogy a közeljövőben lesz támogatónk, és az egész anyagot DVD-n is meg tudjuk jelentetni, és azt a koncerthangulatot, amelyet a CD-n igyekeztünk megteremteni, vizuálisan is láthatóvá tehetjük. Úgy érzem, hogy egy nagyon színes produkciót sikerült összehozni, nem csak zeneileg, de a vendégszereplők miatt is.”

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak