Hírek, újdonságok

Pusztai Csaba a Los Angeles-i Henry Mancini Institute által kiírt pályázaton egy hónapon keresztül ösztöndíjjal tanulhatott. A kurzuson kilenc országból nyolcvannégyen vettek részt, ebből csak két dobos volt a felvételt nyertek között, egyikük éppen a kiváló magyar muzsikus, Pusztai Csaba. A július közepétől augusztus közepéig tartó kurzuson olyan nagy sztároktól tanulhatott, mint Peter Erskine, Steve Houghton és Harold Jones.Yamaha Stage Custom Advantage Nouveau
A Yamaha egyik újdonsága a Stage Custom Advantage Nouveau, ami a közép-kategóriába tartozik ugyan, de megjelenését és kidolgozását tekintve felsőfokban beszélhetünk róla. A nyolcrétegű dobtestek Philippine Mahagony és Falkata fából készülnek kétfajta kivitelben. Az egyik külső rétege Oak (tölgy), a másiké Birch (nyír). Mindkét fajta gyönyörű színekben, fapergővel, Yess tamfelfüggesztéssel, többféle szettben és külön is megvásárolható.

A szabadkígyósi Szamosi Viktor megdöntötte a dobolási világrekordot, amit eddig egy ír dobos tartott 59 órával. Viktor az 50. születésnapján kezdte a kísérletet, majd 72 órán keresztül püfölte a bőröket.

A 11. Moby Dick album felvételének munkálatai december elején kezdődnek, amely előzetesen a Demokrácia álarca munkacímet kapta. A 2005. márciusában megjelenő lemez 10–12 dalt fog tartalmazni. Hoffer Péter dobos, a korábbi lemezekhez hasonlóan (Másféle tűz, Fejfa helyett, Önkéntes áldozat, Így tünsz el, Zsibbad az agyam, Na mi van?) három szám zeneszerzőjeként is szerepel majd. A lemezbemutató koncert, Budapesten 2005 áprilisában kerül megrendezésre.

Ringo Starr And His All Starr Band: Live
A legendás The Beatles nem kevésbé legendás dobosa, aki már hatvanas éveit tapossa, egy nagyszerű DVD-vel jelentkezett. Hallhatunk az anyagon saját szerzeményeket és Beatles dalokat is, amelyeket akkoriban Ringo énekelt, pl. „With A Little Help From My Friends”, aminek feldolgozása Joe Cockernek is meghozta a sikert. A több mint másfél órás DVD-n a következő menüpontokból csemegézhetünk: diszkográfia, galéria, életrajz, dalválasztás, koncert lejátszása.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak