Abmiram Kft.

Cégünk 1998-ban alakult elsősorban a szimfonikus zenekari hangszerekre illetve a klasszikus ütőhangszerekre szakosodva. Ez az irányvonal, ami egy kicsit extrémnek tűnik abból is adódott, hogy szakmámat tekintve ütőhangszeres előadóművészként végeztem ‘94- ben a Zeneakadémián, így mondhatom azt, hogy az említett hangszercsoportokkal együtt nőttem fel. Ez az előélet nem egy utolsó szempontnak bizonyult a kezdéskor és később is, mert szerencsére a profi szimfonikus zenekari hangszerekhez, hozzáértő kereskedő nagyon kevés volt ‘98-ban.A hangszergyártó cégekkel a kapcsolatfelvétel a szakmai háttér meglétében gördülékenyen indult, és mondhatom, hogy a 10–12 cég termékeit importálva mára már gyümölcsöző kapcsolatok alakultak ki. Az eladási listánkat az úgynevezett dallamhangszerek vezetik: xilofon, marimba, vibrafon, harangjáték, csőharang…

Emellett az üstdobok különböző típusú és építésű, az igényeknek megfelelő fajtáit is sikeresen értékesítjük. Vásárlói körünk elsősorban az állami illetve az önkormányzati intézmények, 8 de az elmúlt évek növekvő tendenciájaként az egyéni vásárlói kör is egyre több hangszerrel gyarapodik. Az említetteken kívül a fúvószenekarok és a menetzenekarok is egyre nagyobb igényt mutatnak a speciálisan tervezett és kiképzett dobokra, ütőhangszerekre. Itt megemlíteném, hogy az általunk képviselt LEFIMA cég éppen az ultrakönnyű menethangszerekbe fektetett fejlesztései nyomán bekerült a GUINNESS rekordok könyvébe. A siker titka: alkoss egy olyan menetelésre alkalmas 3,9 kg súlyú (22”x14”) menetnagydobot, amit órákon keresztül különösebb erőfeszítés nélkül cipelni tud a hangszerjátékos, természetesen a játszanivaló mellett. Ez nem egy elhanyagolható szempont visszaemlékezve a zeneiskolás és a szakközépiskolás éveimre, mikor is a fúvószenekari gyakorlatok és vonulások alkalmával a dögnehéz KGST gyártmányokkal menetelve tíz perc játék múlva már a nyelvünk lógott és még hol volt a vége!

2003-ban új fejezet köszöntött be cégünk életébe. A budapesti telephelyünkről elköltöztünk Veresegyházra. Ez a változás jótékonyan hatott a cég forgalmára a családi életünkről nem is beszélve! Megnyitottuk az új üzletünket, ahol közel 70 nm-en kínáljuk hangszereinket. A költözéskor sokan mondták, hogy a vásárlói körünk csökkenni fog, ezt én nem tapasztaltam. A kényelmesebb fővárosi vevőinkhez hetente kétszer szállítunk, illetve megbeszélés szerint házhoz is visszük a hangszereket. A szabadabb úgymond kisvárosi életvitel lehetővé teszi, hogy akár nyitvatartási időtől eltérő vagy szabadnapon is előzetes egyeztetés után ki tudjuk szolgálni elsősorban a szakmai és a viszonteladói vásárlóinkat. Sokan mondták, hogy jó kirándulásnak is beillik a veresegyházi kiruccanás, hiszen ötven perces vonat vagy fél órai autózással elérhető a termálfürdő vagy az egyre közkedveltebb medvefarm az üzlet látogatása mellett. Az üzlet megnyitásakor bővült a termékeink skálája is.

A LUDWIG céget elsősorban a dobszereléseiről ismeri a nagyközönség. Cégünk ‘98 óta többek között a LUDWIG- MUSSER klasszikus ütőhangszereket is forgalmazza. Ez évtől a dobszereléseket is elkezdjük importálni. Elsősorban az olcsóbb kategóriákat áruljuk, de a felsőkategóriás dobszerelések is a kínálatunkban szerepelnek. Reményeim szerint a ceglédi Dobos és Ütős Gálára már megérkezik a DJABE együttes dobosának Banai Szilárdnak rendelt hat darabos Classic Maple széria is, amit kíváncsian várok, hiszen avatott kezek alatt fog megszólalni!

Említésre méltó a már többé-kevésbé ismert WU-HAN-i bell cintányérok 5.000 forintos áron, a 12” kínai tányérok 7.900 forintos áron, valamint nyártól kezdődően a kínai gyártmányú 8” splash cintányérok 5.900 forinttól lesznek megvásárolhatók.

Természetesen a splash mellett crash, ride és hi-hat tányérok is érkeznek majd, elsősorban a tanuló és kezdő dobosok számára. Egyre kedveltebb a perkások körében a megütés után felfelé csúszó hangot kiadó oper gong amit 7.700 forintos áron tudunk adni. Az említett cintányérok sokszor már a nagy cégek konkurensei a jellegzetes hangzásvilág és az alacsony árfekvés miatt.

A növekvő hangszereladások miatt a garanciális hátteret is fejleszteni kellett amiről most már egy 40 nm-es műhely gondoskodik. A javítások mellett speciális állványzatokat is készítünk egyéni elgondolások szerint, pl. különleges tam-tam állvány, kolompsor állvány, nagydob állvány, egyéni perka állványok. Dallamhangszer játékosok részére 1999-ben PERCUSSOUND névvel 174 verőfajtából álló teljesen kézzel készített termékcsaládot fejlesztettünk ki a kezdőtől a profi szériákig.

A raktárkészleten nem található hangszereket rövid 8–10 hetes szállítási határidővel tudjuk a vásárlóinknak átadni.

Végül a cég filozófiájáról szeretnék mondani egy-két szót. Egyre több bolttal és hangszerkereskedővel találko- 10 van hiszen mindenki erre törekszik, de nem mindegy, hogy ezt hogyan végezzük. Kétféle kereskedői mentalitás létezik: ha csak nézelődik a vásárló vagy keveset vásárol „lefikázza” vagy észre sem veszi az eladó. Ez legtöbbször akkor fordul elő, amikor a vevő a máshol nem kapható hangszert csak azon az egy helyen tudja megvásárolni. A másik típus kedvesen fogad minden nézelődőt, tájékoztatást ad a hangszerek paramétereiről beszélgetni is hajlandó a vevővel függetlenül attól, hogy egy pár dobverőt vagy milliós hangszert vásárol. Az első típusú kereskedő bele sem gondol, hogy hosszútávon ez milyen kihatással lesz az üzlet hírnevére és forgalmára, hiszen egyre több cég jelenik meg a piacon újabb és újabb termékekkel.

Úgy gondolom, hogy az utóbbi kereskedői mentalitással végzett munka a járható út. Ha egy illető bejön hozzám érdeklődni az legtöbbször kollégám, profi zenész az ütős illetve dobos szakmából vagy egy tanuló kisdiák, akiből előbb utóbb, ha kitartóan gyakorol, szintén kolléga illetve befutott zenész lesz. Ôket elsősorban a hangszerek szeretete az újdonságok iránti érdeklődés illetve egy új hangszer beszerzése iránti vágy hozza el hozzám. Természetesen hiú ábránd, hogy minden vásárlónak meg tudjunk felelni, mert van, aki a kedves bánásmód mellett is kígyót-békát kiabál az emberre, de azért törekedni kell rá!

Befejezésül a már említett áprilisi ceglédi esemény kapcsán sok sikert kívánok a szervezőknek, résztvevőknek és nem utolsósorban a kiállítóknak a gördülékeny lebonyolítás, szereplés és színvonalas kiállítás érdekében.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak