Rick Allen

Ma már sokan ismerik Rick Allen 1984-ben történt szörnyű balesetének történetét, amelyben elveszítette bal kezét.Néhány hónappal a baleset után a Simmons cég által gyártott speciális elektromos dob segítségével elkezdett egy új módszerrel játszani.

„Elég alternatív módon játszom, sajnos nem igazán kaphatok tanácsot az egykezű dobosok könyvéből. Kifejlesztek, vagy hozzáadok különböző gyakorlati elemeket a módszeremhez. Mint ahogy a Stick Control című könyvben tanácsolják: különböző kombinációkat kipróbálhatsz, és én ezt csinálom. Csak azért mert a könyvben éppen bal kézről van szó, nem jelenti azt, hogy nem használhatom mondjuk a jobb lábam. Szeretem a kihívásokat.”

Határozottságával és elszántságával elérte, hogy a baleset után másfél évvel már élő koncerten játszott zenekarával a Def Leppard-dal, aki egyik slágert a másik után adta ki. Rekorddöntő albumuk, a Hysteria több mint 17 milliós eladással minden idők legtöbbet eladott albumának listáján a 39. helyet foglalja el. A nemrég megjelent tizedik lemez egyszerűen a X. címet kapta. Jelenleg turnéra készülődnek, a tervek szerint Japánban, Angliában majd az Egyesült Államokban koncerteznek. Rick Allen még mindig ugyanúgy várja a fellépéseket mint 20 évvel azelőtt.

„Rájöttem mennyi mindennel meg vagyok áldva, különösen azért mert képes vagyok dobolni. Nagyon élvezem ha játszom, és ezzel életerőt adhatok az embereknek. Ez igazán hatalmas dolog.”

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak