Scott Henderson Blues Band a hajón

Hogy mi minden fér bele a blues műfajába, azt senki más nem tudhatja jobban, mint a Chick Corea Electric Bandben világhíressé vált Scott Henderson. A nagyszerű gitáros – a Smartmusic-nak köszönhetően – ezúttal saját blues bandájával (Scott Henderson – gitár, Kirk Covington – dob, ének, John Humphrey – basszusgitár) érkezik az A38-ra, hogy április 27-én bebizonyítsa: a bluesba éppúgy belefér a fúziós jazz, mint a drum and bass. Saját bevallása szerint Henderson egyfajta zenei kiteljesedésként kívánt visszatérni saját gyökereihez, s ennek a kiteljesedésnek most mi is fültanúi lehetünk. És hogy miért szeret Henderson Budapestre járni…?Story:

A Smart Music koncertirodának köszönhetően a jazz meghatározó egyéniségei (Richard Bona, Mike Stern, Allan Holdsworth, stb.) szinte már-már hazajárnak Magyarországra. Közéjük tartozik immáron Scott Henderson is, aki legutóbbi látogatása során egy technikai malőr miatt mélyebb betekintést nyert kis hazánk világába, mint amit a látványosságok és az ízek által határolt turista-perspektíva kínál.

Történt ugyanis, hogy erősítője a koncert előtti beálláson nem szólalt meg. A következő másfél órát Scott az egyik szervező autójában töltötte, és a hangszerészhez vezető úton életre szóló tapasztalatokat szerzett olyan hungarikumokról, mint a délutáni dugó (”pont mint Los Angelesben”), a vezetési stílus (”rosszabb, mint Mexikóban”), a szecessziós városkép (”elképesztően szép”) és a kocsiban található magyar jazz CD-k (”Wow!”). A hab a tortán természetesen a hangszerész volt, aki a Scott igényei szerint egyedileg épített erősítőt képes volt minimális telefonos egyeztetés után megszerelni – sosem látott mosolyt varázsolva a művész arcára. Ettől fogva pedig mindig szívesen jön hozzánk, miután tudja: nagy baj itt nem történhet vele!

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak