New Orleans Swingfesztivál

A Művészetek Palotája másodszor rendezi meg a New Orleans Swingfesztivált. A tavaly kiemelkedő látogatottságú koncertsorozat sikere és a tragikus New Orleans-i események is arra ösztönözték a szervezőket, hogy a fesztivál a továbbiakban is a műfaj fellegvárára irányítsa a figyelmet. Az augusztus 25–27. közötti eseményen a műfaj hazai és régióbeli képviselői mellett a tengerentúli művészek is megcsillantják a swing tradicionális és autentikus színeit. A programról bővebben beljebb.

„Mit sem ér, ha nem swingel”

A Művészetek Palotája 2006. augusztus 25–27. között másodszor rendezi meg a New Orleans Swingfesztivált. A tavaly kiemelkedő látogatottságú koncertsorozat sikere és a tragikus New Orleans-i események is arra ösztönözték a szervezőket, hogy a fesztivál a továbbiakban is a műfaj fellegvárára irányítsa a figyelmet. A Fesztivál Színházban otthont találó eseményen a műfaj hazai és régióbeli képviselői mellett 2006-ban is megcsillantják a swing tradicionális és autentikus színeit tengerentúli művészek.

Az első estén, augusztus 25-én, pénteken a Gyárfás Trió (Gyárfás István – gitár, Czakó Péter – nagybőgő, Cseh Balázs – dob) lép színpadra Deseő Csaba hegedűművésszel, Cseke Gábor zongoraművésszel és Szalóky Béla harsona- és trombitaművésszel, vendégük a kiváló és népszerű énekesnő, a Cotton Club Singers vokalistájaként közismertté vált Zsédenyi Adrienn. A másik két szólista, a hazájában nagy népszerűségnek örvendő Goga Kovačić énekesnő és Ladislav Fidri trombitaművész Horvátországból érkezik.

Augusztus 26-án, szombaton a Jazz Steps együttes Louis Armstrong pályafutásának emlékezetes korszakait idézi fel, majd a brit–amerikai Trevor Richards New Orleans All Stars repertoárjából hangzanak fel hamisítatlan New Orleans-i örökzöldek – látványos előadásban. A zenekar közreműködője a jamaikai gyökerekkel is rendelkező énekesnő, Harriet Lewis.

A zárónapon, augusztus 27-én a Korb Attila vezette kecskeméti Little Jazz Band a ragtime és a dixieland derűs hangulatát hozza el a Fesztivál Színház publikumának. A két fafúvóssal és a bőgő mellett tubával felálló zenekar produkciója egyben kiváló megalapozása lesz a cseh Melody Makers nagyzenekari műsorának. A 17 tagú prágai big band az ős-jazztől az 1920-as évek hotdance-lázán át a negyvenes évek swing-aranykoráig a műfaj kezdeti és felejthetetlen korszakának teljes spektrumát felidézi. Teszi mindezt virtuóz stílusban, sok humorral, zenei sziporkák egész sorozatával – s a három énekes szólista, a Havelka Nővérek közreműködésével.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak