IV. Dévaványai Dobfesztivál

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Dévaványai Dobfesztivál, mely különleges körutazásra invitálja azokat, akik kíváncsiak Afrika, Ausztrália, Arábia, Brazília, és természetesen Magyarország ősi hangszer- és mozgáskultúrájára. A világzenei koncertek, tánc- és zsonglőr előadások és workshopok e tájak hangulatát idézik amellett, hogy önfeledt bulizásnak és együttlétnek adnak teret.

A pénteki nap koncertjei a hagyományőrzés jegyében zajlanak, szinte mindegyik fellépőnek van kapcsolódása a régi magyar kultúrához. Hallhatunk regős és sámánénekeket, moldvai csángó és ujgur dalokat modern hangszerelésben, cigányzenét, és a Szilaj Dobkör előadásában tüzes dobmuzsikát is.

Szombaton a világzenei koncerteké és élő zenés táncelőadásoké a főszerep, a zenei utazás Ausztráliából indul és Nyugat-Afrikát érintve az arab-flamenco felé kanyarodik, majd a Narco Polo ethno-rock-fúziós koncertje után a tánc viszi tovább az este ívét: egyiptomi és törzsi hastánc mellett afro tánc előadást láthatunk, és a Fesztivál programját fergeteges capoeira-tűzzsonglőr-dobos összjáték zárja.

A Dobfesztiválon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az érdeklődők ne csak nézzék/hallgassák, hanem ki is próbálják a különféle táncokat és hangszereket, erre szolgálnak délutánként a workshopok és a hajnalig tartó közös zenélés a tűz körül. Abdul Aziz, a fiatal francia djembe mester az afrikai ütőhangszerről, Gozlan Fatima a darbukáról tart workshopot.

A Dobfesztivál családias hangulata és gazdag program kínálata kortól és nemtől függetlenül minden látogatónak maradandó élményt nyújt!

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak