I. Sabian Nap

A Kanadában található Sabian cintányérgyártó cég felkérésére a Dózsa Művelődési Ház október 27-én megrendezi az első Nemzetközi Sabian Napot, mely kiállítással, kurzussal és koncertekkel várja vendégeit. Zenekarok: Csapd le Csabi, Dörnyei Quartet, Trio Olamar. Kurzus kezdete: 15.30 , Koncert kezdete: 19.00.

A Sabian az egyik legnagyobb név a dob és cintányérgyártó szakmában. Reprezentánsai között olyan világhírességeket találhatunk, mint Dave Weckl, Jojo Mayer, Mike Portnoy, Vinnie Paul, Jack Dejohnette, Claus Hessler vagy Terry Bozzio. Ettől az évtől két magyar név, Dörnyei Gábor és Martonosi György is bekerülhetett a nemzetközi reprezentánsok közé, akik szintén fellépnek a Sabian Napon. No de lássuk a programot. Délután kettőtől hangszerkiállítás várja a látogatókat, majd Claus Hessler tart dobkurzust. Az esti koncertek sorát Claus Hessler bemutatója nyitja, majd Pusztai Csaba és barátai muzsikálnak nekünk, őket pedig a Dörnyei Quartet követi. Ezután a szlovák Julius Petrus triója lép a színpadra, a program zárásaként pedig Martonosi György zenekara, a Trio Olamar muzsikál. A belépő 1500 Ft.

"Mivel már láttam őt, kijelenthetem, hogy kurzusa kihagyhatatlan úgy haladók, mint kezdők számára. Hasonló alapossággal mélyül el a témakörökben mint Jojo Mayer, és aki első kézből szeretné látni és megtanulni a Moeller technikát, valamint modern közegbe helyezett adaptációját szerelésre, annak nem lehet jobb lehetőséget felkínálni, mint Claus kurzusát a Dózsában. Van egy magyar mondás, „aki nem tudja, tanítja” – Claus Hessler nagyon tudja és nagyon jól tanítja!
A kurzus utáni koncerten fellép Claus Hessleren kívül még Julius Petrus Szlovákiából és a magyar reprezentánsok Sabian részről, Dörnyei Gábor, Martonosi György és Pusztai Csaba."

Martonosi György 

Zenekarok: Csapd le Csabi, Dörnyei Quartet, Trio Olamar.
Kurzus kezdete: 15.30
Koncert kezdete : 19.00

Helyszín : Dózsa Művelődési Ház,
Bp. XVII. Pesti út 113

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak