Újra Willis-szel turnéznak a loopdoktorok

A fúziós jazz legendás basszerosa, Gary Willis ismét Magyarországra érkezik, hogy rövid turnéra induljon a Loop Doctors-szal. Szendőfi Péter és Romhányi Áron duója a Fonogram díjkiosztóján a 2007-es év legjobb hazai jazz albuma díjat besöprő High Voltage lemezbemutatója után most ismét összeáll Willis-szel, hogy pár hazai nagyvárosban adjanak közös koncertet. A turnén természetesen a lemez másik közreműködője, Fekete Kovács Kornél is képviselteti magát. Az első állomás május 6-án Pécs lesz, másnap a budapesti Gödör Klubban hallhatjuk a formációt, majd 8-án Székesfehérvárott, 9-én Debrecenben, 10-én pedig Szegeden lép fel a fúziós formáció. A koncertek pontos helyéről a doktorok oldalán olvashattok bővebben.Ismét világsztárral turnézik Magyarország elsőszámú Drum’n’Bass duója

Egy kisebb koncertturnéra ismételten hazánkba látogat a fúziós jazz-t játszó legendás Tribal Tech zenekar alapító basszusgitárosa Gary Willis, aki a 2007-es év hazai jazz albumának megalkotóival, a Loop Doctors nevű formációval fog koncertezni öt magyarországi nagyvárosban.

A "Loop Doctors" nevű formáció Romhányi Áron (United, Romhányi Trio, Fusio Group) és Szendőfi Péter (Fusio Group, Romhányi Trió, Transition) közös ötlete alapján született meg 2005-ben. Mindkét muzsikus a hazai könnyűzenei élet elismert és számos szakmai díjjal jutalmazott művésze. A formáció megalapításának kiinduló pontja volt, hogy mindketten nagyon nyitottak a különféle zenei – gyakran a Magyarországon még kevésbé ismert – stílusokra, irányzatokra.
Szendőfi Péter (dob, Octapad) a modern fúziós jazz zene és a Drum’n’Bass egyik legsokoldalúbb hazai képviselője, hosszú évek óta az egyik legfoglalkoztatottabb dobos, és nemzetközileg is elismert művész.
Romhányi Áron (billentyűs hangszerek, rap) neve pedig saját jazz trióján túl számos pop produkciót fémjelez, rengeteg külföldi fesztivál résztvevője, és a 2006-os ISC /International Songwriting Competition/ negyedik helyezettjeként díjazott zeneszerző 15 000 jelentkezőből.

Nyitottságukból és kísérletező jellemükből adódóan a Loop Doctors formációval, a jazz improvizatív elemeinek sajátos ötvözetét teremtették meg a mai modern és divatos zenei irányzatokkal, úgy mint a Drum’n’Bass, Jungle, Breakbeat, NuJazz, Rap. 2006-ban rögzítették első nagylemezüket ‘High Voltage’ vagyis ‘magas feszültség’ címmel, amit a szakma egyedisége és előremutató stílusa miatt a 2007-es év legjobb hazai jazz albumként ismert el az idei Fonogram díjátadó gálán.

A lemez felvételére meghívták kedvenc basszusgitárosukat, a nemzetközi körökben igazi fenoménnak tartott és közel huszonöt éve a basszusgitárosok élvonalába tartozó Gary Willis-t (USA), aki olyan művészekkel turnézott együtt mint Wayne Shorter, Dennis Chambers, vagy Allan Holdsworth. Willis saját szerreményeket is hozott az albumra. A High Voltage lemez további vendégei között kell megemlíteni Fekete Kovács Kornélt (trombita) és a Megasztár második szériájában feltűnt énekesnőt, Pflum Orsit is.

Gary Willis-szel először 2005-ben kerültek kapcsolatba, amikor is Szendőfi Péter első szólólemezének (TriAngel – Tom-Tom Records) felvételére és lemezbemutató koncertjére e-mailben meghívta a muzsikust, aki hallva a magyar zenészek által feljátszott demo felvételeket örömmel tett eleget a felkérésnek. Azóta igazi barátsággá formálódott ez munkakapcsolat közöttük. Willis a Loop Doctors tavalyi koncertjei után legutóbb a Szigeten lépett fel saját zenekarával a Slaughterhouse 3-vel. Minden magyarországi látogatása alatt valami újabb közös ötleten törik a fejüket a duó tagjaival. Olyan megoldásokkal kísérleteznek, amelyek rendkívül progresszívak, egyediek, és kerülnek minden eddig megszokott, sablonos zenei megnyilvánulást. A nagysikerű A38-as lemezbemutató koncertjük alkalmával egy közös videoklippet is leforgattak Romhányi Ádám stábjával. Klip: Crunchy Frog

A Gary Willis-szel és Fekete Kovács Kornéllal kiegészült Loop Doctors formáció ez alkalommal a május 6-án Pécsről induló turné során, Budapesten (05.07), Székesfehérváron (05.08), Debrecenben (05.09) és Szegeden (05.10) lép fel. A hazai színpadokon minden tekintetben újdonságnak számító zenei hangzásvilág látványos videógrafikai animációkkal is kiegészül VJ Csiburi segítségével.

A koncertek pontos helyszíneiről és az együttesről bővebb információk:
www.loopdoctors.hu , www.myspace.com/theloopdoctors
További információk az előadókról:
www.garywillis.com ; www.peterszendofi.com ; www.romhanyi.net

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak