Afrikai dob- és ritmushangszer tanfolyam Alfred Sankoh Iseselével 2008. okt. 9-től

Az október 9-én induló kurzusra kezdő és haladó dobosok jelentkezését egyaránt várjuk, a szintbeosztást a jelentkezés lezárulásával készítjük el. Kérjük a jelentkezőket, hogy ritmushangszerrel (konga, djembe, bongó, marakas) érkezzenek. Korhatár nincs.  Az órák időpontja: csütörtök 18.30-20h, október 9-től. Jelentkezés: október 7-ig e-mailben alexandra@alexandradance.com. Órajegy: 1700, diákoknak érvényes diákigazolvánnyal 1500.-

"A zene a fegyverünk"
Fela Anikulapo Kuti

Afrika az élet bölcsője, az afrikai zene pedig az emberi lét legősibb spirituális nyelve. Az afrikai dobok törzsi hagyomány szerint megszentelt fából készülnek, a régmúltba kúszó ütemek pedig a szívritmus hangján idézik az ősök szellemét, a természet isteneit.

Az afrikai ember mindennapjai is ritmikus lüktetésben telnek, sőt, maga a beszéd is ritmikus, egy piaci beszélgetésből is dalt lehetne faragni. Az afrikai zene (és tánc) nem a modern ember problémáit dolgozza fel. Kőbe, fába vésett kapcsolatokról: ember és ember, ember és törzs, férfi és nő, ősök és család, harc és béke, ember és természet viszonyáról mesél az "afro beat" egyetemes világnyelvén.

Alfred Sankoh Isesele ennek az archaikus világnak a lakója. Nem dobos, hanem maga a zene, aki ott van otthon, "ahol a kongáit le tudja tenni egymás mellé". 1997-ig a nyugat-afrikai zenetörténelem legnagyobb mestere, Fela Anikulapo Kuti együttesében dobolt, az ő halála után (1997) érkezett Európába. A mester "Spirituális Fiának" fogadta. Alfred Sankoh saját bevallása szerint "kongáinak fogadott örök hűséget", velük él, lélegzik, minden ritmusából a Fekete Kontinens ősi ereje árad. Beszél a fák, levelek, gyerekek, nők, férfiak, idősek, betegek nyelvén és ennek a nyelvnek az európai nyelvjárástól oly idegen fordulataiba vezeti be tanítványait és közönségét. 2000-től afrikai dob- és tánctanfolyamokat tart Ceglédi Alexandrával, alapító tagja a Juju Live Act experimentális afro-ethno formációnak és dobosként részt vesz a 100% nőstény© projekt afrikai tánctanfolyamaiban.

Az október 9-én induló kurzusra kezdő és haladó dobosok jelentkezését egyaránt várjuk, a szintbeosztást a jelentkezés lezárulásával készítjük el. Kérjük a jelentkezőket, hogy ritmushangszerrel (konga, djembe, bongó, marakas) érkezzenek. Korhatár nincs.

Az órák időpontja: csütörtök 18.30-20h, október 9-től
Jelentkezés: október 7-ig e-mailben alexandra@alexandradance.com
Órajegy: 1700, diákoknak érvényes diákigazolvánnyal 1500.-
Helyszín:
Samadhi Spirituális Központ
Biopont Biocentrum & Café
Darshan Udvar, 8. ker. Krúdy Gyula u. 7.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak