Adrian Belew Power Trio – EUROPE 2008 TOUR /koncert

A Budapesti Őszi Fesztivál és a Trafó bemutatja: Adrian Belew Power Trio – EUROPE 2008 TOUR /koncert Előzenekar / Support act: DAV 2008. október 15. (Sze) 20h Jegyár: elővételben 4000 Ft / aznap 4500 Ft, diákjegy nincs, a Trafó bérlet nem érvényes!Ki Adrian Belew? Elképesztően virtuóz gitáros, akit Frank Zappa, David Bowie és Paul Simon zenekaraiból ismerünk? Energikus és karizmatikus frontember a King Crimsonban? Avagy sikert sikerre halmozó szólóénekes és zeneszerző? Mindez egy személyben. Októberben az Adrian Belew Power Trio legújabb lemezét, a Side Four-Live-ot mutatja be a Trafó Nagytermében, de hallhatóak lesznek dallamok Belew szólólemezeiről, valamint játszanak kedvenc King Crimson számaikból is.

Belew 1981-ben csatlakozott a King Crimson együtteshez, melynek azóta is tagja. 1977-ben az úgynevezett „könnyűzenén“ belül talán a legkomplexebb, legkomolyabb zenészi kvalitásokat igénylő együttes Frank Zappáé volt, így a zenekar tagjává válni különös szakmai elismerést jelentett Belew számára.

Szólókarrierjét a King Crimsonhoz való csatalkozásával egy időben kezdte, saját nevén mostanáig 16 lemezt jelentetett meg. Közreműködőként is rengeteg albumon hallható, többek között Paul Simon legismertebb szólóalbumán, a Graceland-en, Mike Oldfield Earth Moving című lemezén, valamint Laurie Anderson, a Nine Inch Nails, Ryuichi Sakamoto, Jean-Michel Jarre, Tori Amos, Joe Cocker, Cyndi Lauper albumain.

A zenész az Adrian Belew Power Trio formációban egy rendkívül fiatal dobossal és basszusgitárossal, a Slick testvérekkel dolgozik együtt.

Adrian Belew előzenekaraként a DAV-ot hallhatjuk. A Szesztay Dávid által 2004-ben megalapított együttes 2007 őszéig trióként működött, amikor is fúvósokkal öttagúvá bővült. 2005-ben szerzői kiadásban jelent meg Mehet? című demójuk, 2007-ben pedig a Sötét Kis Csend. A kezdeti években igen szerteágazó, a jazzes hangzásvilágtól egészen a hard rockig nyúló zenéjüket egy gitár-centrikusabb, a rockos hangzást bátrabban felvállaló irányba terelték. A DAV zenéje nem könnyed, nem ringat el, inkább gondolkodtat, de a melankolikus, néha már-már depresszívbe hajló dalokból mégis kisejlik a derű és az irónia.

Szesztay Dávid zongorista-gitáros a kilencvenes évek végén tűnt fel a magyar könnyűzenei életben, miután Sabák Péter basszusgitárossal megalakították a Kamu zenekart. Tagja a Budbudas és a Santa Diver zenekaroknak is; több formációban megfordult az évek során, és különböző jellegű zenei munkái voltak. Szerzett zenét rövid, illetve animációs filmhez, tv reklámhoz, valamint a Pont Műhely színházi társulat tagjaként a MU Színházban is rendszeres alkotó, fellépő.

Program
20h: DAV
21h: Adrian Belew Power Trio

Adrian Belew Power Trio:
Adrian Belew – ének, gitár / voice, guitar
Eric Slick – dob / drums
Julie Slick – basszusgitár / bass guitar

DAV:
Szesztay Dávid: ének, gitár / voice, guitar
Németh Csaba: dob / drums
László Lilla: szaxofon / saxophone
Abbas Murád: harsona / trombone

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak