Steve Gadd Master Class DVD-je a piacon

A zenész hangszeres istenségének és személyes varázsának segítségével mutatja be életművének egyes elemeit, melyeken olyan zenészek mellett dolgozott, mint Simon & Garfunkel, a Steeley Dan, Chick Corea, James Taylor és Eric Clapton. Ilyen például a Bye Bye Blackbird című dal kiemelkedő seprű-szólója, de hallhatunk a dobfelszerelés összeállításának alapjairól, és a taktjel, a páratlan ütemmutatók, a shuffle-ok, valamint a szólók alkalmazásairól is. A hagyományos dobos-foglalkozásokkal szemben Steve Gadd Master Class előadásának sajátja a közvetlenség és az inspiráló pillanatok jelenléte is. Boldogság, barátság, extrák.A hagyományos dobos-foglalkozásokhoz képest a Master Class egy emberközelibb környezetben zajlik, ahol a dobos és közönsége közvetlen kapcsolatot alakíthat ki, gyakran spontán és inspiráló eseményeknek engedve teret.

A 95 perces előadás formabontó módon rajzol képet egy dobos-legendáról. Steve Gadd sajátos hozzáállásával átitatva közelít a zenéhez és a dobokhoz, miközben fontos szerepet kap a párbeszéd is.

A zenész hangszeres istenségének és személyes varázsának segítségével mutatja be életművének egyes elemeit, melyeken olyan zenészek mellett dolgozott, mint Simon & Garfunkel, a Steeley Dan, Chick Corea, James Taylor és Eric Clapton. Ilyen például a Bye Bye Blackbird című dal kiemelkedő seprű-szólója, de hallhatunk a dobfelszerelés összeállításának alapjairól, és a taktjel, a páratlan ütemmutatók, a shuffle-ok, valamint a szólók alkalmazásairól is.

Az lemezen található még egy 20 perces Steve Gadd-videót a 2003-as American Drummers Achievement Award átadó-ünnepségéről, illetve egy Gadd-Hidalgo duettet az 1997-es Modern Drummer Festivalról.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak