Kis, dobos becsület

Magyar idő szerint reggel hat előtt valamennyivel, két kávé után már képesnek éreztük magunkat arra, hogy türelmesen kivárjuk, amíg az Egyesült Államok keleti partján is beköszönt a március 24-e. Semmi. Aztán megvártuk, hogy a nyugati parton is bekövetkezzen ez a ritka természeti jelenség, mert hátha. Még mindig semmi: a Nine Inch Nails exdobosának honlapja annyit változott tegnaphoz képest, mint mondjuk a Fiastyúk csillagkép.Jelenleg is az a pár hete kirakott szöveg fogadja a látogatókat, amiben Josh Freese állítja, nem kamuzik. Egyúttal megerősíti, hogy az általa korábban beharangozott, 7 és 75000 dollár közötti áron kapható rajongói élménycsomagok március 24-től lesznek megvásárolhatóak.

Hét dolcsiért egyébként a "Since 1972" c. számot három videóval megspékelve tehetjük magunkévá, a spektrum másik végén, tehát a lista legalján található 75 ezer dolcsis tétel választása esetén Josh egy öt dalt tartalmazó albumot ír rólunk, illetve életünkről, valamint szabadon válogathatunk dobcuccai közül; a kiválasztott cájgot – csak egyet – természetesen haza is vihetjük. (Nem derül ki, milyen dobcuccokról van szó.) Ezenkívül opció lehet még a hollywoodi lamborghinis városnézés, de az is szóba jöhet, hogy Josht egy hónapra a zenekarunkba lízingeljük: ezalatt a koncertektől kezdve, a stúdiófelvételig minden megoldás számba jöhet.

Freesenek arra a lehetőségre is komplett megoldási javaslata van, ha történetesen nem lenne zenekarunk: ez esetben egy hónapig személyi titkárunk lesz. Josh egyébként úgy tűnik négynapos munkahétben (hétfőtől csütörtökig) és meglehetősen hivatali időbeosztásban gondolkodik: délelőtt 10 órától 16 óráig nyomná a melót mellettünk. Pontosan ez az, ami még tartja bennünk a lelket, hiszen amikor az exterminátorból lett hivatalnok, Arnold Schwarzenegger kezéből a kaliforniai kormányzóságon pontosan délután négykor kiesik az iron, akkor magyar idő szerint épp hajnali egy óra lesz. Március 25-én.

Egyelőre tehát kivárunk, azonban szkeptikusságunk óráról-órára jobban elhatalmasodik rajtunk. Aki mai árfolyamon számolva 16 millió 603 ezer 146 forintot kuporgatott össze, annak egyre inkább úgy tűnhet, annyi esélye van arra, hogy pénzét március 24-én Freesere költhesse, mint egy szájherpeszesnek a nyelves puszira.

De mi nem adjuk fel, még akkor se, ha böngészőnkről időközben lekopik a „Frissítés” piktogram. Ennél jóval többet is megér a dobos becsület.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak