Dobos Hot Rod-expó

Ha már párhuzamot kéne vonni, akkor egyértelműen egy autós Hot Rod-kiállításhoz lehetne hasonlítani a márkás, valamint az egyedi megrendelésre épített dobok expóját, amit május 16-17-én rendeznek meg a 19. Chicago Drum Show keretében.

További hasonlóság, hogy mindkét esetben a látogatók még fizetni is hajlandóak azért az elemi élményért, hogy hallójárataikba első esetben kipufogódobok, utóbbi esetben pedig szimplán dobok hanghullámokat ejakuláljanak.

Az egyenletes kerregő hangot a Drum Show-n azonban nem V8-as motorok, hanem például W. S. „Fluke” Holland biztosítja, aki élő cáfolata annak az ütősöket sújtó aljas sztereotípiának, miszerint arról ismerszik fel, ha egy dobos jött hozzánk látogatóba, hogy a kopogás az ajtón egyre gyorsul. Róla ugyanis az hírlik, hogy sebességét minden körülmények között kifogástalanul tartja.

Ez, valamint sajátos technikája eredményezte, hogy gyakorlatilag már ötven éve turnézik. Ennek során pedig nem kisebb hírességekkel készített felvételeket, mint Carl Perkinsszel, Elvis Presleyvel, Jerry Lee Lewisszal, Roy Orbisonnal és Johnny Cashsel.

Rajta kívül még Danny Seraphine (CTA/Chicago), Will Calhoun (Living Colour), Zoro (Lenny Kravitz), Bermuda Schwartz (Weird Al), Donny Osborne (Mel Tormé) és Jane Boxall juttathatja akusztikus orgazmushoz a látogatókat.

Természetesen, nagy késztetést érzünk arra, hogy egy pár belépőjegyet kisorsoljunk a Ritmusdepó olvasói között, ennek lehetőségét azonban mérhetetlen igazságérzetünk miatt inkább elvetettük: ez ugyanis nem lenne fair eljárás a nyertessel szemben, tekintve, hogy a belépőjegy értéke valószínűleg eltörpül az utazás költségei mellett.

Így a társadalmi béke megőrzése érdekében nem maradt más választásunk, mint hogy egyéves Ritmusdepó-előfizetést ajánljunk fel minden érdeklődőnek, azzal, hogy lehetőségeink szerint tudósítunk az eseményről. (És nyugi, mi sem utazunk Chicagóba.)

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak