Gombafrizura nélkül dobolni

Hátba dobnád Paul McCartneyt egy dobverővel, mielőtt még közösen felgyújtanátok egy óvszert, ami miatt majd jól kiutasítanak titeket az NSZK-ból? Vagy szimplán beraknád a lábgép alá John Lennon legendás napszemüvegét, hogy utána duplázóval eljátszhasd az Imagine c. nagysikerűt? Vagy inkább csak flörtölnél egyet Yoko Onoval?Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor semmi keresnivalód a Rock Band c. számítógépes játék környékén, arról ugyanis nincs hír, hogy ilyesmiket lehetne vele csinálni. Lehet viszont konzolon Beatlest dobolni, igaz, utóbbit minden mennyiségben.

A látens Beatles-rajongó trashmetal-dobosok most végre otthoni magányukban a beégés legkisebb kockázata nélkül képzelhetik el magukat gombafrizurával, miközben az „I want to hold your hand” c. nótát dúdolgathatják kedvükre. Ráadásul, később feleslegessé váló fejszőrzetük parkokban való egyenletes szétterítésével most hozzájárulhatnak a tavalyinál jóval magasabb komfortfokozatú fészkek létrejöttéhez – ezzel legalább biztosítva, hogy a világválság a főemlősökön kívül legalább a madárvilágban ne éreztesse annyira kellemetlen hatásait.

Ezért az élménycsomagért a játék szeptember 9-i megjelenését bejelentő közlemény szerint mintegy 60 dolcsit kell az Egyesült Államokban leperkálni (ez csak a szoftvert jelenti); a világ más, hátrányosabb helyzetű tájain élőknek viszont még várniuk kell arra is, hogy egyáltalán megtudják: pénztárcájuk várhatóan mennyivel apad majd.

Mindenesetre van egy sajátos bája annak, hogy egy időre a Beatles dobosai lehetünk, hiszen az együttesben meglehetősen nagy volt a fluktuáció az ütősök körében. Eleinte ugyanis még egy bizonyos Colin Hanton verte a cájgot, aki azonban 1959-ben inkább lelépett.

Őt 1960-ban a kondomgyilkos gyújtogató Pete Best követte, aki viszont nem engedett a csoportnyomásnak, így nem tette magáévá a bandakohéziót megjelenítő gombafrizurát, ráadásul az imperializmus egyik fellegvárában már akkor se ment erényszámba a gyakori betegeskedés. Mindezekért két év múlva a menedzser Mr. Epstein elzavarta az együttesből. Bestet 1962-ben már Richard Starkey – Ringo Starr – követte a dobszéken.

Mindenesetre, ha közületek valaki beszerzi a játékot, végezhetne egy kis oknyomozást, hátha kiderül, miért jöttek-mentek a dobosok a Beatles háza táján. Hiszen egyelőre úgy tűnik, ehhez elegendő volt egy kérdésre helytelenül válaszolni: bevállalnád-e a gombafrizurát?

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak