Álláshirdetés

Álláshirdetés Április 10-én, Nagypénteken tart rituális meghallgatást Los Angelesben Billy Corgan, aki megtendereztette a Smashing Pumpkinst nemrég elhagyó dobosa helyét. Az énekes-mindenes felhívását kommentelők közül többen azonban már most biztosra veszik az utódot, habár azt nem tudják, hogy a megfelelő fogalom csak magyarul létezik arra, amit mondani szeretnének: mintha csak egy közbeszerzési pályázatot írt volna ki Billy, ami hazánkban arról ismerszik meg, hogy csak egyetlen esélyese van: Phil McKenna.Bár a kommentek között munkanélküli dobos barátunk neve is megjelenik egyszer „Josh Fucking Freeseként”, egyelőre Phil az egyetlen, aki reagált is a „jelölésekre”. Mint a Smashing Pumpkins honlapján írja: „nagyon kedves emberek vannak errefelé. Látom, hogy a nevemet többen is megemlítették, amit nem tudok nektek eléggé megköszönni”. Phil ezek után beismerő vallomást tesz: már pályázott is az „állásra”, majd elismeri: „nagyszerű lesz annak, aki végül befut”.

A jelentkezéshez elég e-mailt küldeni, és nem árt csatolni egy szakmai önéletrajzot, ami tartalmazza a referenciát: a korábbi zenekarok nevét, nagyobb fellépéseket, lehetőség szerint megnyert díjakkal, trófeákkal súlyosbítva mindezt. Ezen kívül mellékelni kell a jelentkező arcberendezéséről egy fotót, illetve az sem árt, ha átlövünk valamilyen audió/videó fájlt – vagy leginkább videólinket, amiből kiderülhet Billy számára, hogy tehetséges aspiránsról van szó. Phil mindezekkel rendelkezik, amiről a YouTube-on fenntartott külön csatornáján már korábban is meggyőződhetett a Pumpkins énekese: 11111phil11111 nicknév alatt ugyanis tekintélyes mennyiségű videó tekinthető meg dobtechnikailag.

Bár Billy Corgan kapcsán már az se lett volna meglepő, ha egymaga dobolja fel készülő új albumának számait – hiszen az utóbbi időben Jimmy Chamberlin exdobossal kettesben vonultak stúdióba – ad némi biztatást a leendő dobos számára. Mint írja, Jimmy egy helyi jazzbandából érkezett, ami leginkább esküvőkön és utcabálokon lépett fel. Mindez Billy szerint azt mutatja, hogy sose tudhatjuk, honnan érkezik a következő nagy tehetség.

Mégis úgy érezzük, hogy a Lagzi Lajcsi-stílusú hungarikum képviselőinek annyi esélye van a bekerülésre, mint egy veterán MIG-29-esnek a NASA űrprogramjában való részvételre.

Igaz, még minden lehet. Mindenesetre, ha ideológia gyanítható amögött, hogy Nagypénteken lesz a meghallgatás, akkor valószínűleg Húsvétvasárnapra tehető az eredményhirdetés.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak