Ütött az óra…

Első alkalommal rendezik meg a dobosok számára a  Jávori Vilmos Jazz Dob Tehetségkutató Versenyt 2012-ben, melyre várják mindenki jelentkezését!

A 2012-es év különösen kedvez a dobos társadalom még fel nem fedezett tehetségeinek, hiszen megmutathatják, hogy mit is tudnak egy színvonalas verseny keretein belül. A versenyt a magyar jazztörténet egyik jeles dobos-oktatója, az öt éve elhunyt Jávori Vilmos emlékének szentelik, aki több évtizedes munkássága alatt maradandót alkotott a magyar zenei életben. Kiemelkedő zenei pályafutása mellett tanári munkája is meghatározó volt, több dobos-generáció vallja őt mesterének.

A verseny menete

A tehetségkutató verseny három fordulóból áll. Az első körben a versenyzők által beküldött demókat értékeli a zsűri, melynek beküldési határideje: 2012. január 5. (A demónak egy dobszólót és két szabadon választott darabot kell tartalmaznia.)

Elődöntő: 2012. január 29. (vasárnap) (13.00-tól beállópróba, 16.00-tól verseny)
Az elődöntőben a versenyzők egy dobszólót, egy szabadon választott és egy kötelező darabot játszanak az alábbi magyar szerzők valamelyikétől:
Balázs Elemér, Bágyi Balázs, Berdisz Tamás Borlai Gergő, Dés András, Fodo, Kovács Gyula, Nesztor Iván, Sramkó János, Szendőfi Péter.

Döntő: 2012. február 26. (vasárnap) (16.00-tól beállópróba, 19.00-tól verseny)

A döntőben a versenyzőknek két számot kell előadniuk. Egy szabadon választott művet szólisztikus bevezetéssel, valamint a "Never Let Me Go" c. számot (Jay Livingston and Ray Evans). Ez utóbbi Jávor Vilmos kedvenc darabja.

A zsűri tagjai: Bóna László, Jávori Dávid (az elhunyt dobos fia), Kaszás Péter, valamint Kőszegi Imre és Maloschik Róbert (a zsűri elnökei)

Az indulókat az elődöntőben és a döntőben egyaránt Cseke Gábor zongorán/szintetizátoron, valamint Egri János nagybőgőn/basszusgitáron kíséri.

A jelentkezési lapokat és demókat a Budapest Jazz Club (Budapest 1088, Múzeum utca 7.) címre várják!

A jelentkezési lap letöltéséhez, és további részletekért keresd fel a Budapest Jazz Club honlapját!

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak