HANGos jazz a Müpában

Január 25-én az egyik legnépszerűbb brit fiatal jazz zenekar, a Portico Quartet lép fel a Müpában. Az együttes különlegessége a „hang”, azaz a XX. század legújabb és egyben legsikeresebb idiofon ütőhangszere.A 2005-ben alakult együttes kezdetben csak az utcai „színpadokat” koptatta, de mára már nemzetközileg elismert és keresett zenekarrá váltak. Számos jazz fesztiválon, és klubban játszanak Európa szerte.
Zenéjük nem szokványos jazz, keverednek az indie rock, a groove-os és repetitív zenei elemek is a modern jazz hangzásvilágával.
Különlegességük a hang nevű idiofon ütőhangszer, mely az utóbbi időben lázba hozta a szakmát. A svájci gyártmányú hangszer igen keresett, éppen ezért drága és nagyon sokat kell rá várni, mivel ezek a hangszerek egyedileg, kézzel készülnek. Ám aki mégis akar egy hasonló zeneszerszámot, az már számos kópiából, hasonló fejlesztés közül választhat, akár amerikai, spanyol, vagy német mesterek keze munkábájól is.
Januárban most meghallgatjuk az eredeti hangot egy különleges zenei közegben, a Portico Quartet előadásában.
A formáció jelenlegi tagjai: Jack Wyllie (szoprán- és altszaxofon), Keir Vine (hang, ütőhangszerek), Milo Fitzpatrick (bőgő) és Duncan Bellamy (dob).

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak