Drámai fordulatok az Arénában

2012. február 17-én a húrok közé csap az utóbbi évtized legismertebb metal zenekara a Dream Theater, a Papp László Budapest Sportarénában.Az amerikai progresszív metal együttest 1985-ben alapította John Myung basszusgitáros, John Petrucci gitáros és Mike Portnoy dobos, majd két évvel később csatlakozott hozzájuk Charlie Dominici énekes (James LaBrie énekes 1991-től tagja a zenekarnak). Első nagyobb sikerüket az Images and Words című albumuk hozta meg 1992-ben. Azóta több tagcsere is volt az együttesben, a legutóbbi pedig az alapító dobos, Mike Portnoy kiválása volt, hosszas hercehurcák után.
Az új dobos kiválasztása nagy titokban zajlott az elmúlt év folyamán, hisz az együttes csak annyit tett közzé, hogy stúdióba vonultak az új dobossal. A hét jelöltből Mike Mangini lett a kiválasztott, aki előtte olyan zenekarokban dobolt, mint az Annihilator, az Extreme, vagy Steve Vai zenekara. Eltökéltségét jelzi, hogy a Dream Theater kedvéért stabil főiskolai tanári pozícióját adta fel a Berklee College of Music-ban, Bostonban, ahonnan egyébként az együttes indult 25 éve. Ezért nem is csoda, hogy a sorban tizennegyedik albumukat nagy várakozás előzte meg, míg nem 2011. szeptember 13-án a boltokba került, A Dramatic Turn of Events címmel. Az albumon található On the Backs of Angels című számot novemberben Grammy-díjra jelölték a Legjobb Hard Rock/Metal szám kategóriában.
Az album minden szempontból telitalálat lett. Mind a kritikák, mind a rajongók többsége pozitívan fogadta a lemezt. Emellett a toplisták élére is tört, hiszen több országban is bekerült a Top10-be, Finnországban meg sem álltak az első helyig.
Ennek az albumnak a turnéjával látogatnak el hazánkba is. Előzenekarként a Periphery-t hallhatjuk.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak