35. Rézfúvós, Ütőhangszeres Találkozó és Verseny

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Rézfúvós és Ütőhangszeres tanszéke 2012. április 1-4. között rendezi meg a 35. Rézfúvós, Ütőhangszeres Találkozót és Versenyt.  A verseny két fordulós lesz, amelyre ütőhangszer kategóriában is jelentkezhetnek a fiatal zenészek.

A versenyre való jelentkezés feltétele, hogy az ifjú zenész magyarországi és külföldi oktatási intézmények BA képzésében résztvevő nappali vagy levelező tagozatos hallgató legyen, korhatár megkötés nélkül. A zenetanári MA képzés elsőéves hallgatói és zeneművészeti szakközépiskolák 12. és 13. osztályos, illetve szakmai tagozatos növendékei jelentkezését is várják. A nevezési díj 12.000 forint.
A nyilvános fordulókban a zsűri előtt öt kötelező művet kell az ütőhangszeres versenyzőknek előadniuk. Úgy mint, egy Sarabande és Gigue tétel J. S. Bach szabadon választott hegedűpartitájából vagy csellószvitjéből, Elliott Carter: Eight Pieces for Four Timpani – VII. Canaries, James Campbell: Symphonic Dances for Solo Snare Drum – No.3, Szabadon választott dallamhangszeres mű zongora vagy elektronikus kísérettel, illetve Serge Bodeau: Három pajzán tánc – 1. tételét.

A jelentkezési lapok hamarosan letölthetőek lesznek a Debreceni Egyetem honlapjáról.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak