A zene gyerekszemmel – Programok innen-onnan

A kisebbek sem maradnak hangverseny nélkül az elkövetkező pár hétben, hónapban. Számos zenekar, zenész, és rendezvényszervező tartja fontosnak a legfiatalabbak zenei nevelését, így a gyerekek több helyszínen és időpontban is ismerkedhetnek a hangszerekkel, köztük az ütőhangszerekkel is.

Tovább folytatódik a „Hangszervarázs az Operában” koncertsorozat, ami közelebb csalja az ifjúságot a különböző hangszerek világához. Az előadásokat szombatonként, 10:30 és 12:00-ás kezdettel tartják a Királyi lépcsőházban. A soron következő, február 18-án, a vonósokat sorakoztatja fel, március 17-én a fafúvósokat, április 14-én a rézfúvósokat és végül május 12-én az ütőhangszereseket mutatja be. A program nem csak hangszerválasztás előtt álló kicsiknek ajánlott.
Március 24-én, szombaton, 15 órai kezdettel a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban, Dobpárbaj- Az ütőhangszerek Birodalma címmel bemutatkozik a gyermekek számára a timpani, a nagydob, a kisdob, a cintányér, a harangjáték és a xilofon. A hangszereket Zelinka Tamás fogja bemutatni.
2012. április 24-én kedden az Uránia Nemzeti Filmszínház bemutatja: A MUZSIKA VILÁGA III. előadást, ahol az ütőhangszeres zene kapja a főszerepet. Műsoron a tradicionális ütőhangszeres zenék, Bach, Chopin, és Debussy átiratok, valamint a 20-as évek eredetileg is ütőhangszerekre komponált művei: ragtime-ok, kisdobszólók. Közreműködik Tömösközi László és tanítványai.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak