Cimbalom-muzsika világszínvonalon

Lukács Miklós cimbalomművész ad koncertet a MÜPÁban 2012. február 18-án, majd a Lukács Miklós Quintet-tel két nappal később, 20-án, Szegeden játszik az IH-ban. Mindkét koncert különlegesnek ígérkezik: erre a nagyszerű zenészek és közreműködők a garancia.Lukács Miklós harmincöt éves korára már kivételesen gazdag pályát mondhat magáénak. Cimbalmosként – mely hangszeren cigányzenész édesapja is játszik – a klasszikus és a kortárs zene mellett a jazzben és a népzenében is egyaránt lenyűgöző autentikussággal szólal meg. Dolgozott a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Concertante di Chicago kamarazenekarral, avatott megszólaltatója Kurtág György és Eötvös Péter műveinek, állandó tagja a Dresch Quartetnek és saját kvintettjét is vezeti. 2005-ben Check It Out, Igor címmel rögzített lemezt Szakcsi Lakatos Bélával, amely az improvizáció mesterműve.
Most, február 18-án is fontos szerep jut Szakcsinak, hiszen kifejezetten erre az alkalomra – és a koncerttel egy időben megjelenő CD-re – készít új versenyművet Lukács és az Eclecitc Strings kamarazenekar számára. A másik komponista a már monogramjáról is felismerhető trombitás, szárnykürtös, a Modern Art Orchestra vezetője, FKK, azaz a Liszt-díjas Fekete-Kovács Kornél. Nem minden előzmény nélküli ez a vállalkozás, 2010-ben nagy sikerrel mutatta be Lukács és az Eclectic Strings szintén a Fesztivál Színházban Vukán György és Oláh Kálmán egy-egy darabját, melyek kiváló lehetőséget adtak rá, hogy Lukács virtuóz cimbalomjátéka szólószerepben teljesedjen ki. A koncert második részében a 2006-ban alakult, rendhagyó hangszer-összeállítású Lukács Miklós Quintet játszik. Benne a dob hiánya és az ütőhangszer megkettőzése eredményez izgalmas hangszöveteket.

Jegyárak a MÜPÁban: 1800, 3300, 4200 Ft

Szegeden a koncert első felében Miklós kápráztatja el a közönséget cimbalomjátékával majd a  második részben a 2006-ban alakult, rendhagyó hangszer-összeállítású Lukács Miklós Quintet játszik.

Jegyárak a Szegedi IH-ban: 2200 Ft, a koncert napján 2700 Ft. Szeged Kártya pontjait 50%-ban beszámítják!

 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak