Benkó Ákos az első a Jazz Dob Tehetségkutatón

Február 26-án rendezték a Jávori Vilmos Jazz Dob Tehetségkutató döntőjét a Budapest Jazz Clubban. A versenyen gazdákra talált a szponzorok által felajánlott összesen 2 millió forint értékű nyeremény is.A 27 előzsűrizett versenyző közül 11 fő jutott a január 29-i középdöntőbe, majd 5 versenyző a február 26-i döntőbe. A zsűri tagjai voltak: Maloschik Róbert elnök, Kőszegi Imre társelnök, Jávori Dávid, Kaszás Péter és Bóna László. A döntőn ez utóbbi betegsége miatt nem vehetett részt, ezért a zsűri négytagúra fogyatkozott. Az öt döntőbe jutott versenyző alfabetikus sorrendben: Benkó Ákos (1983 – Rév-Komárom, Szlovákia), Csizi László (1989 – Nyustya, Szlovákia), Hodek Dávid (1997 – Rév-Komárom, Szlovákia), Laskay Péter (1990 – Tatabánya) és Nyírő Áron (1984 – Mezőtúr).
Az elődöntőn és a döntőn is két nagyszerű kísérőjük volt a versenyzőknek: Cseke Gábor zongorán és Egri János bőgőn vagy basszusgitáron segítette minden tudásával és rutinjával a versenyzőket – olvashatjuk a JazzMa.hu-n.
A sorsolás eredményeként Benkó Ákos utolsóként játszott, a szabadon választott darabját, Charles Mingus "Dry Cleaner from Des Moines"-t  Jaco Pastorius feldolgozásában adta elő.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak