3.3 A dobok jövője

Mit tartogat a jövő a dobok számára? Abban bizonyosak lehetünk, hogy az egyre újabb technológiák megjelenésével – mint például a fa hajlítása, tartósítása, kezelése, és az akkusztika, mint tudomány, hangszergyártásban betöltött egyre nagyobb szerepvállalása – a hangszer fejlődni fog. A hagyományos és az új hangok és technológiák kombinációja eredményeképpen a dobgyártásban a határ a csillagos ég, vagy a tervezők és muzsikusok fantáziája. 5

 

Ahogy a modern technológia által a ‘fejlett hangzás’ gyorsabb, tisztább és pontosabb lett, szeretném diplomámat a történelmi pergő dob modern innovációjára alapozni, mivel ezt tekintem a dobosok legfontosabb hangszerének. Saját tudományos és zenei képzeletemet is hozzáadom egy olyan új típusú pergődob kifejlesztésének egyenletéhez, mely a tudományos és tradícionális technikák mezsgyéjén helyezkedik el, és ami egy ezelőtt sohasem hallott, akkusztikailag tökéletes dobot ír le.

 

Az általam kigondolt innovatív dizájn kifejtéséhez elengedhetetlen a klasszikus dobipar történelmi fejlődésének ismertetése dolgozatomban. A Ludwig testvérekhez hasonlóan én is kísérletet teszek egy eddig nem ismert személyes dob kifejlesztésére, mely dob kiválóbb a jelenlegi doboknál, amint ezt tézisem bizonyítani is fogja.

 

5 http://www.josaka.com/Features/2005/History-of-Drums.htm

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak