Új kapuk nyílnak

Köszöntelek Benneteket a megújult RitmusDepo-n!

Az elmúlt másfél évben másképp kezdtem látni és egyben részt venni az ütős eseményeken. A HangZóna megalapításával új nézőpont nyílt számomra is, melyet most itt, a RitmusDepo-n főszerkesztőként kamatoztathatok.

 

 

Kezdetek
Már korán találkoztam a zenével. Bátyám basszusgitár-játékát egy puffon lekísérve indult minden, úgy 6-7 éves koromban. Később ütőhangszeres tanulmányaimat 8 évesen kezdtem Makón, majd onnan kerültem Szegedre, ahol ütőhangszerművész, -tanári diplomám megszerzéséig maradtam. Már ebben az időben is részt vettem versenyeken, az országon belül és kívül is, melyek többségében nagyon jól sikerültek.
A diploma megszerzése után egy kis „alkotói válság” jött, gyakorlatilag fél évig nem volt kedvem a hangszer közelébe menni… (Utólag jöttem rá, mikor már kijöttem belőle, hogy erre szükségem volt ahhoz, hogy megújultan, frissebb szemlélettel nyúljak a zenéhez/hangszerhez.) Ebben az időszakban döntöttem el, hogy valami egészen másba kezdek bele, de olyanba, ami kapcsolatos a szakmával. Nagyon szeretek írni, kutatni, ezért nem volt kérdés, hogy egy internetes felületen szeretnék munkálkodni valamin. Emellett természetesen már dolgoztam is, immár 5. éve tanítom zeneiskolákban az ütőhangszeres tanoncokat.

 

HangZóna
Így indult a HangZóna terve. 2010 nyarán kezdtem a munkálatokat, amit az ötletelésen túl nagyon sok számomra addig ismeretlen munka követett. Programozni, képszerkeszteni, honlapot építeni tanultam, magamtól, könyvekből, internetről. Így a HangZóna megépítése saját erőből, pénz nélkül 6 hónapba telt. 2011 februárjában nyílt meg a látogatók előtt az oldal, mely nem sokkal később már 170 körüli taglétszámot bírt. Ez az év rengeteg munkát és előrelépést is hozott, a HangZóna indulásával egyidőben lettem Csongrádon a Galli János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője. Sokszor nem volt elég a nap 24 órája, de a portál fejlesztéséhez, jobbá tételéhez nagyon sok segítséget kaptam a HangZóna oktatóitól, akik honorárium nélkül, látatlanban segítettek nekem bármiben. Ezért nagyon hálás vagyok Nekik!

 

Fúzió
Kevesebb, mint egy év elteltével jött egy új ötlet – melynek gazdája Korompay Zsolt volt -, hogy miért nem fuzionálunk mi hárman (illetve négyen a Dobos Magazinnal) a RitmusDepo, a ProDrum és a HangZóna. Elindultak a kollektív eszmefuttatások, és végül a Depo és a Zóna egyesülésére jutottunk.
A két oldal fuzionálásával mindkét félnek új kapuk nyíltak: ez egy olyan lépés volt, amivel mindenki jól jár majd. Egyrészt a RitmusDepo régóta várt megújulásához vérfrissítésre volt szüksége, másrészt, ha visszatekintek a HangZónára, számomra mindenképpen előrelépés az egyesülés. Ráadásul már nem kell foglalkoznom azzal, amihez mások sokkal jobban értenek, így pl. a programozással sem. Csak a tiszta szakmai-tartalmi munka marad, amit a legnagyobb lelkesedéssel tudok végezni.

 

A jövő
Főszerkesztőként a legfontosabb célom továbbra is az, hogy a RitmusDepo az ütőhangszeres szakmának egy megbízható, stabil tartalmi hivatkozási alap lehessen. Úgy gondolom, ütőhangszeresként még jobban tudom majd a munkámat végezni, hiszen magam is nap mint nap ebben az „ütős világban” élek.
 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak