BEVEZETÉS

A következő írásban megpróbálom bemutatni az ütőhangszerek világát kezdve a kialakulásuktól. Az egész dolgozatot úgy próbáltam felépíteni, hogy feltűnjenek benne az adott kontinens/ország sajátosságai a hangszerek terén. Ezzel a témával már nagyon sokan foglalkoztak, de úgy gondoltam, hogy egy saját véleményt is le lehet írni ezekről a dolgokról.

Hogy miért ezt a témát választottam? Azért, mert már kisgyermek korom óta a dobolással foglalkozom. A zeneiskolai évek alatt is nagyon sok hangszerrel megismerkedtem, és ezeket az ismereteimet a zeneművészeti szakközépiskolában tovább bővítettem. Most jött el az életemben az a korszakom, amikor már megmerem kockáztatni egy saját vélemény leírását. Bár biztosan nem rendelkezem akkora tudással, mint az ezzel a témával foglalkozó szakemberek. Ez a világ mindig is érdekes volt számomra. Érdekelt, hogy hogyan készítették az ütőhangszereket, milyen célokat szolgáltak és hogy melyik kontinensre milyen hangszerek voltak a jellemzőek.

A másik indoka a témaválasztásomnak az, hogy a gyakran degradáló kijelentéseket megpróbáljam szerteoszlatni. Nagyon sok ember azt hiszi, hogy dobolni és az ütőhangszerekkel bánni egyszerű dolog. Ez lehet, hogy így van, de ha egy kicsit is megismeri ezeknek a hangszereknek a múltját, történetét lehet, hogy megváltozik a véleménye.

A témaválasztásomat indokolja az is, hogy szeretnék rávilágítani az ütőhangszerek sokszínű világára. Arra, hogy gyakran egy vallásban is mekkora szerepet töltött be akár egy gong, vagy egy kőharang.
 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak