Kinsey-Willis-Borlai trió

2012-ben új formát ölt a Jazztavasz fesztivál. Rögtön a fesztivál nyitánya bombasztikus lesz, hiszen a már nem csak Magyarországon elismert dobvarázsló, zeneszerző Borlai Gergő két amerikai nagyágyúval, Scott Kinsey billentyűssel és Gary Willis basszusgitárossal játszik.

A korábban négy külön napra időzített koncertek helyett idén valódi fesztiválhangulatot teremt a Müpa, amikor május 13-án 16 órától éjfélig játszanak a legkiválóbb jazzelőadók a Fesztivál Színházban és a Nemzeti Hangversenyteremben. A fellépők a fúziós, plugged-in jazz legjelesebb hazai és külföldi képviselői, akik így vagy úgy kapcsolódnak a 80 éve született Joe Zawinulhoz.

A trió Los Angelesben vette fel azt az albumot, mely 2012-ben jelenik meg és csupa vadonatúj számot tartalmaz. E lemez anyagát hallhatja a Fesztivál Színház közönsége.

Scott Kinsey már azelőtt felfigyelt magyar kollégája energikusan muzikális dobolására, hogy Borlai meghívta volna őt MMM című lemezének felvételére és a keverési munkák elvégzésére. Ekkor szövődött szoros barátság közte és Willis közt is. Ahogy Borlai fogalmaz: „A velük való zenélés számomra maga a tökéletesség.”

Zawinul munkásságának mindhárman feltétlen és mély tisztelői, sőt Scott Kinsey Zawinul Faces and Places című lemezének producereként dolgozott, és sokéves barátság fűzte a billentyűs mesterhez. Kinsey-t és Willist egymáshoz pedig már a kilencvenes évek eleje óta köti össze a Tribal Tech, amikor is Kinsey csatlakozott a Willis és Scott Henderson alapította nagyfeszültségű jazzbandához.

 

2012. május 13. 16:00 – 18:00
Fesztivál Színház

 

Közreműködik: Borlai Gergő – dob, Gary Willis – basszusgitár, Scott Kinsey – billentyűs hangszerek

 

(Müpa)

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak