Jazztavasz 2012 – Enerd

Az idei Jazztavasz a Müpában igen különlegesnek ígérkezik. Huszár Endre zenekara, az e-Nerd is fellép május 13-án, a Fesztivál Színházban. Az együttes a legmodernebb technikai eszközök segítségével játszik igazi modern, elektronikával átszőtt jazzt. (videóval!)

Pörgessük vissza az idő kerekét 1995-ig: Huszár Endre megalapítja a 9:30 Collective-et, és megjelenik első lemezük, melyben a csapatkapitány dobol, zenét szerez és szintetizátorprogramokat kezel. Miért 9:30? A zenekar a legendás Weather Report előtt tiszteleg így, hiszen egyik albumuk a 8:30 címet viseli. Lépjünk tovább 2005-ig. Megérkezik a várva várt második album Momentary Fame címmel, mely egyben egy ironikus bűnügyi történet animációs rövidfilmen. Az újabb állomás 2008: a 9:30 Collective nagy sikerű koncertet ad a Fesztivál Színházban az amerikai Alien Chatter duóval, ahol már felvillan az e-Nerd prototípusa. S mindössze 2012 májusáig kell várni, hogy ereje teljében lépjen színpadra Huszár Endre e-Nerd formában, aki immár nemcsak dobol, zenét szerez és programoz, hanem mindezt egyazon pillanatban, a legmodernebb technikai eszközök segítségével teszi. (Az e-Nerd, mondjuk, ’elektromán’-ként fordítható.) Társai részben megegyeznek 9:30-beli kollégáival, de olyan muzsikusokat is vendégül hív erre az alkalomra, akik maguk is előszeretettel alkalmazzák az elektronikát az adott pillanatban születő zene világra segítésére. A holland Rob van de Wouw az európai elektro-jazz egyik vezető alakja, többször is dolgozott már a műfaj gurujaként számon tartott Marc de Clive-Lowe-val. Az est során a közönség kifinomult technikai megoldások és látványelemek segítségével figyelheti e-Nerd kezét, aki ígéri, nem fog csalni!
Az idei Jazztavasz vezérgondolata jegyében néhány szám Joe Zawinul emlékére hangzik el.

 

A Jazztavasz koncertjeire napijegy váltható, mellyel a sorozat összes koncertje megtekinthető.
 

A napijegy ára: 9.900 Ft.
 

Jegyár: 3000 Ft helyfoglalás az érkezés sorrendjében

 

Közreműködik: Huszár Endre – dob, elektronikus kontrollerek, Rob van de Wouw – trombita, Mohai Tamás – gitár, II. Lengyelfi Miklós – basszusgitár, Kozma Orsi – ének, Rácz Roland – billentyűs hangszerek, Zsemlye Sándor – szaxofon, Gábor Andor – ütőhangszerek

 

 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak