Ősztől pop-akadémia nyílik Bécsben

A kor igényeihez és kihívásaihoz igazodva, az ősztől pop-akadémia kezdi meg működését az osztrák fővárosban. A tantervben populáris és világzene szerepel; a hiányt megszüntető képzés a zenei karriert, illetve a továbbtanulást készíti elő. Az intézmény célja, hogy a zenei karrierre vagy a továbbtanulásra való felkészítés mellett más kultúrák zenéjével is megismertesse diákjait.

Az akadémia az ősszel nyílik meg mintegy 120 tehetséges és elkötelezett diákkal, aki autodidakta módon már elsajátított zenei ismereteket és legalább egy hangszeren játszik. A dzsesszre és popra koncentráló képzés végzősei felkészülten indulhatnak neki zenei karrierjüknek, vagy folytathatják tanulmányaikat a hagyományos zenei oktatást nyújtó intézményekben.

 

A pop-akadémia 2015-re épül ki teljesen, akkorra 800 feltörekvő zenészpalánta jár majd oda. Az intézményt 120 állóhelyes kis színpaddal és music cube-bal is kibővítik, amelynek hatalmas ablakán keresztül az erre járók is bepillanthatnak az ott zajló próbákba, fellépésekbe.

 

A pop-akadémia célja, hogy a zenei karrierre vagy a továbbtanulásra való felkészítés mellett más kultúrák zenéjével is megismertesse diákjait, és párbeszéd és kooperáció révén otthont adjon a Bécsben élő közösségek sajátos zenei irányzatainak is. Az akadémiára június 15-ig lehet jelentkezni ezen a címen.

 

(Forrás: STOP/ComPress)

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak