A londoni Kulturális Olimpián lép fel a nemzetközi Budapest Bár

A 2012. évi Nyári Olimpiai Játékokhoz kapcsolódóan rendezik meg Londonban a BT River of Music (Zenefolyam) elnevezésű nemzetközi zenei fesztivált. A Londont behálózó zenei seregszemlén az Olimpiai és a Paralimpiai Játékok minden egyes résztvevő országa megjelenik. Az Trafalgar téri Európa Színpad kiemelt fellépője július 22-én a Budapest Bár zenekar nemzetközi formációja lesz Behumi Dórival kiegészülve.

A Farkas Róbert által megálmodott és vezetett zenekarhoz ezúttal 11 európai ország kiváló zenésze is csatlakozik, köztük Melanie Pain a Nouvelle Vague francia énekesnője, a világhírű luxemburgi trombitás, Ernie Hammes, valamint Jacek Kochan dobos, aki Lengyelországot képviseli. A 11 külföldi és 5 hazai tehetség egy különleges, a századelő kabaréit felidéző produkcióval szórakoztatja majd a szigetország fővárosának lakóit, valamint az Olimpiára érkező turistákat.

 

A Budapest Bárhoz csatlakozó 11 európai vendégelőadó: David Yengibarian (Örményország) tangóharmonika; Melanie Pain (Franciaország) ének; Tania Saedi (Ausztia) ének; Mira Awad (Izrael) ének; Gennadij Desatnik (Ukrajna) ének, hegedű; Jacek Kochan (Lengyelország) dob; Martin Noga (Szlovákia) pozan; Ernie Hammes (Luxemburg) trombita; Nina Strnad (Szlovénia) ének; Petr Kroutil (Cseh Köztársaság) szaxofon; Zaza Miminoshvili (Grúzia) gitár

 

A Budapest Bár tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár); Farkas Mihály (cimbalom); Ökrös Károly (harmonika, zongora); Farkas Richárd (bőgő); Behumi Dóri (ének)

 

A BT River of Music vitathatatlanul az egyik, ha nem a legnagyobb zenei esemény, amelyet valaha rendeztek Londonban. Az ismert és elismert művészek a Temze folyó partján felállított hat – egy-egy kontinenst képviselő – színpadon játszanak. Ázsia, Amerika, Afrika és Óceánia mellett Európa két színpadon is helyet kapott. A brit főváros szívében található Trafalgar tér lüktető hangulatához hasonlóan az Európa színpad fellépői – köztük a Farkas Róbert által kitalált és vezetett zenei projekt – jellegzetesen, ugyanakkor egyedi stílusban ötvözik Európa országait. Ezen a színpadon lép még fel a kiváló boszniai énekesnő, Amira aki 10 balkáni ország zenészét fogja össze. A franciák sztárja Mr-Motown, Ben l’Oncle Solu visszatér, hogy a híres norvég brass banddel, a The Bazz Brothers-szel és a skandináv országok zenészeiből álló „Brazz Sisters-szel” közösen megtáncoltassa a közönséget. Az elektronikus zene sokoldalú és termékeny szószólója, Matthew Herber egy orosz nagyzenekar élére áll. A fesztivál más színpadain fellép még többek között a Kronos Quartet, a Penguin Cafe, Wynton Marsalis, a Scissor Sisters, Angelique Kidjo és Baaba Maal.

 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak