Ismét Mária

A debreceni Csokonai Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok közös produkciójaként ismét láthatja a közönség Szarka Tamás Mária című musicaljét, ezúttal a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán 2012. augusztus 3-án és 4-én.

 

Az előadás rendezője: Vidnyánszky Attila, szereplők: Újhelyi Kinga, Bakos-Kiss Gábor, Mészáros Tibor, Olt Tamás, Pápai Erika, Rácz József, Földes László Hobo, Fehér Éva. Az előadáson a Hegedűs szerepében a szerző, Szarka Tamás is színre lép.

Mint ismeretes, a musical ősbemutatójára 2011 decemberében a debreceni Főnix Csarnokban került sor.
"Szarka Tamás elementáris erejű zenében és költői képekben megálmodott műve nekünk szóló, belőlünk született, de egyetemes üzenetű Mária-történet. Az ő Ghymesből ismert zenéje közép-európai és balkáni elemeket ötvöz, ugyanakkor erősen magyar folklorisztikus hagyományokra épül. A musical a bibliai eseményeket követi, a hangsúly a fogantatás, a születés gyönyörű misztériumára kerül." (Részlet a Csokonai Színház műsorajánlójából)

A musical zenei anyaga augusztus elején – a Magneoton kiadó gondozásában – dupla CD-n is megjelenik és a szegedi előadásokon is kapható lesz.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak