A zene mágiája

Horváth Kornél két kiváló zenésztársával lép színpadra augusztus 8-án, 20 órától Veszprémben, a Dubniczay-Ház udvarán. Az est a "Drums & Strings" címet viseli, melyből már nem nehéz kitalálnunk a koncert hangszerösszeállítását. Mint már sokszor, ezen az estén is Lantos Zoltán hegedűművész lesz Horváth Kornél zenésztársa; Soós Arnold ütőhangszeressel egészülnek ki trióvá. Belépő: 1000 Ft.

 

A zene mágiája – ütős hangszerekre és hegedűre

 

Horváth Kornél – ütőhangszerek,
Lantos Zoltán – hegedű,
Soós Arnold – ütőhangszerek

 

Horváth Kornél Kossuth-díjas, világszerte elismert ütőhangszeres művész. A Dés Lászlóval és Snétberger Ferenccel alkotott Trio Stendhal hozta meg számára a hazai népszerűséget. Nemzetközi sikerének megalapozója a ’98-as lipcsei jazzfesztiválon a Mirrorworld Quintet béli szereplése volt.

 

Ez utóbbi alkalommal már zenésztársa volt Lantos Zoltán hegedűművész is, akinek összetéveszthetetlen stílusa az indiai zene és a jazz különböző irányzataiból táplálkozik. Egy spanyol mester készített számára egy különleges, 5 +16 húros hegedűt, melynek sajátos rezonálása különleges, telt hangzást eredményez.

 

Soós Arnold saját meghatározása szerint „egzotikus multi-instrumentalista”. Első hangszere a szájharmonika volt, majd érdeklődése fokozatosan az ütőhangszere kfelé irányult. Hitvallása lett a zene, annak sok válfaja, a meditációs zenétől a Rockabilly-ig.
 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak