Magyar Django Swing a Hajón

A Harmonia Garden héttagú hazai zenekar különleges stílusötvözetében hallhatjuk a klasszikus slágereket és ismert film-betétdalokat autentikus csárdással, bossa novával, francia manuche swinggel, tangóval, dzsesszel és django stílussal ötvözve szeptember 27-én, 20 órakor az A38-on. Vendégük a Four Bones, a Talamba Ütőegyüttes Gödöllő, valamint előttük fellép a 2012-es Talentométer abszolút győztese, a kiváló fiatal egri zenekar, az Ethnofil.
 

 

Hungarian Django Swing, avagy Magyar Manouche – nehéz lenne pontosabban leírni a Harmonia Garden muzsikáját. A hazai zenei színtéren egyedülállónak nevezhető együttes a Django Rheinhard nevével fémjelzett klasszikus francia cigány szving, a tangó, a csárdás, a bossa nova és a manapság nagyon népszerű electro swing elementáris erejű ötvözetét játssza. Mindez Clive Hutchinson jóvoltából laza hip-hoppal társul, az együttes lemezein és a mostani koncerten is közreműködő Four Bones harsonakvartett jóvoltából rézfúvósokkal bővül. A zömmel klasszikus sztenderdek, slágerek, örökzöldek, betétdalok feldolgozásait magával ragadó erdetiséggel és lendülettel előadó Harmonia Garden zenéjének igazi ékköve Szirtes Edina Mókus izgalmas és különleges énekhangja.

A Harmonia Garden tévéfelvétellel egybekötött A38-as koncertjének különlegessége lesz a sok-sok vendégművész, az említettek mellett például a hazai crossover egyik legjelentősebb formációja, a vibrafon-mágusokból alakult, koncertjein esetlenként több száz ütőhangszert megszólaltató Talamba Ütőegyüttes.

Hungarian Django Swing, rengeteg rézfúvóssal és ütőhangszerrel megtámogatva: a Harmonia Garden fellépése igazi, laza és felszabadult szórakozást ígér. Az estét az előzenekar, a pörgős, zabolátlan folk-funkot játszó Ethnofil teszi teljessé.

 

A Harmonia Garden héttagú hazai zenekar, különleges stílusötvözettel. Ebben a nem mindennapi kertben (sőt: inkább kerthelyiségben) klasszikus slágereket, ismert film betétdalokat – olyanokat, mint a Sunny, a Pacsirta vagy a Pump Up The Jam – hallhatunk autentikus csárdással, bossa novával, francia manuche swinggel, tangóval, dzsesszel, és django stílussal ötvözve. A zenekar muzsikája egyszerre szórakoztató és ínyenceknek szóló csemege.

A zenekar különlegessége a francia cigány swing ötvözése a tradicionális magyar zenei íz világgal, hangzással melynek eredménye ez az egyedi stílus, ahogy mi nevezzük: Hungarian Django Swing.
Amióta rátaláltunk Mókusra – Szirtes Edinára -, azóta még közelebb tudtuk hozni a stíluselemeket egymáshoz, hiszen magyarul énekel különleges, csillogó hangján a különböző nemzetközi dallamok fölé, hála szövegírónknak, Lombos Mártonnak. – Lombos Pál, zenekarvezető-bőgős
A formációt 2006-ban alapította öt tehetséges zeneművészeti egyetemet végzett fiatal, Balog Miklós hegedűs, Horváth Márk és Jakab Viktor gitáros, Oláh Gergely cimbalmos és Lombos Pál bőgős. Az elmúlt években a Harmonia Garden további két muzsikussal, Szirtes Edina Mókus énekes-hegedűssel és Pagonyi András harmonikással bővült.

Profi hangszeres tudásukról és kreativitásukról már egy, a zenekar hivatalos oldalán meghallgatható demo, a Hungarian Django Swing is tanúskodik, a bemutatkozó "Pump Up The Jam" kislemez 2011. szeptemberben jelent meg a Hangvető jóvoltából. Céljuk a francia cigány swing ötvözése a tradicionális magyar zenei hangzással, melynek eredménye ez az egyedi stílus. A kiadott lemezen Mókus és a fiúk stílusát Clive Hutchinson énekes az afro-amerikai rapzenével, a Four Bones Quartet négy fiatal harsonása pedig rezes hangzásvilággal fűszerezi. A lemez létrejötténél közreműködő Four Bones Quartet tagjai további lendületet hoznak a Harmonia Garden zenéjébe.

A zenekar tagjai
Szirtes Edina Mókus: ének
Balog Miklós: hegedű
Horváth Márk: gitár
Jakab Viktor: gitár
Oláh Gergely: cimbalom
Pagonyi András: harmonika
Lombos Pál: bőgő

http://www.harmoniagarden.hu/
 

 

 

A38 Hajó – Jegyvásárlás
http://www.a38.hu/hu/program/harmononia-garden-feat-szirtes-edina-mokus-es-hutch-vendeg-four-bones-quatet-ethnofilia
 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak