Jimi Hendrix Tribute a Müpában

A Halper László gitáros vezette Band of Gypsys Reincarnation október 27-i koncertjén a világ egyik legütősebb ritmusszekciója működik közre: Eddie Gomez és Steve Gadd! A két muzsikus a fúziós jazz legendás együttese, a Steps Ahead korai korszakának ritmusszekciójaként működött.
 

Időpont: 2012. október 27. 19:30 – 22:00
Helyszín: Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

 

Fellépők:

Halper László – gitár, Eddie Gomez – bőgő, Steve Gadd – dob

Közreműködik: Fekete István – trombita, Tátrai Tibor – gitár

Meghalt a király, éljen a király! Jimi Hendrix, a Rolling Stone magazin által minden idők legjobb gitárosának kikiáltott blues-rock ikon 1970-ben hunyt el. Halálának negyvenedik évfordulójára a Halper László gitáros vezette Band of Gypsys Reincarnation kivételes jelentőségű albumot készített 40 Years After címmel. A korongról, amelyen több számban Randy Brecker trombitajátékát hallhatjuk, nemcsak a hazai közönség nyilatkozott elismerően, de a legnevesebb amerikai szaklap, a DownBeat Magazine is. A kritika szerzője, John Ephland rögtön az elején lenyűgözöttségének ad hangot, amint az If Six Was Nine című számot hallgatja „halperesítve”: „Hendrix zenéjét valójában jazznek szánták”.

 

A Band of Gypsys Reincarnation produkciója a világ egyik legütősebb ritmusszekcióját is meggyőzte, és a legnagyobb örömmel vállalták, hogy Halper mellett, a Jimi Hendrix hetvenedik születésnapját egy kerek hónappal megelőző koncerten csatlakozzanak a magyar gypsykhez. Erre az alkalomra Halper újabb Hendrix-örökzöldeket dolgoz át a legnagyobb tisztelettel nyúlva hozzájuk, egyben megalkuvást nem ismerő jazz-zenévé formálva őket. Amerikai társait elegendő néhány „munkatársuk” megnevezésével bemutatni. Eddie Gomez: Bill Evans, Jack DeJohnette, Ralph Towner és Chick Corea. Steve Gadd: Dizzy Gillespie, Chick Corea, Bob James, David Sanborn és Eric Clapton. A két muzsikus a fúziós jazz legendás együttese, a Steps Ahead korai korszakának ritmusszekciójaként működött.

 

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Edenred Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra – és Ajándékutalvány, Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával, valamint a SZÉP kártya szabadidő kerete terhére is megvásárolhatja.

 

Jegyárak: 2900, 3500, 4500, 5900, 7900 Ft

 

Info: Müpa

 

(Fotó: Bill Zules és Jonathan Moral)

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak